bb
Η συνταγή της ημέρας: Γιουβέτσι με κοκκινόψαρο

Η συνταγή της ημέρας: Γιουβέτσι με κοκκινόψαρο

Γιουβέτσι µε ψάρι και αρωµατική µαραθόριζα; Ναι, δοκιµάστε το, είναι εξαιρετικό.

Υλικά για 4-5 άτομα

  • 2 κοκκινόψαρα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντοµάτας
  • 1.300 ml ζωµό λαχανικών ή ψαριού, σπιτικό ή ψυγείου
  • 100 ml λευκό ξήρο κρασί
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 1 µαραθόριζα, σε λεπτές φέτες
  • 1 µεγάλο κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένο
  • 300 γρ. κριθαράκι µέτριο
  • 70 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. µάραθο, ψιλοκοµµένο
  • αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Εκτέλεση

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Διαλύουµε τον πελτέ σε 2 φλιτζάνια από τον ζωµό και το κρασί. Σε ένα ταψί τοποθετούµε τα ψάρια και περιχύνουµε µε τον διαλυµένο πελτέ, αλατοπιπερώνουµε και τα ψήνουµε για 25΄.

Στο µεταξύ, σε ένα µεγάλο τηγάνι σε µέτρια φωτιά λιώνουµε το βούτυρο και σοτάρουµε τη µαραθόριζα, το κρεµµύδι και το σκόρδο µέχρι να βγάλουν τα αρώµατά τους, για περίπου 2΄-3΄. Προσθέτουµε το κριθαράκι και ανακατεύουµε διαρκώς µε σπάτουλα. Μόλις γυαλίσει, αποσύρουµε το σκεύος από τη φωτιά.

Βγάζουµε τα ψάρια προσεκτικά σε µια πιατέλα και τα κρατάµε ζεστά. Μέσα στο ταψί προσθέτουµε το κριθαράκι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τον υπόλοιπο ζωµό. Ανακατεύουµε και ψήνουµε στους 200οC για 35΄-40΄ ελέγχοντας ανά διαστήµατα τα υγρά του. Αν χρειαστεί, προσθέτουµε επιπλέον νερό.
Σερβίρουµε το γιουβέτσι µε το ψάρι σε µια πιατέλα ή στο ταψί του, περιχύνουµε µε λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουµε µε τον µάραθο.

giouvetsi_psari-_2_

Συνταγή – Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Πηγή: kontranews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...