Η συνταγή της ημέρας: Η λιχουδιά της καραντίνας – Πάβλοβα με σάλτσα raspberry

Η συνταγή της ημέρας: Η λιχουδιά της καραντίνας – Πάβλοβα με σάλτσα raspberry
Η συνταγή της ημέρας: Η λιχουδιά της καραντίνας - Πάβλοβα με σάλτσα raspberry

Ένα υπέροχο γλυκό για τις ημέρες της καραντίνας

Την τέλεια συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης. Ο σεφ ετοιμάζει πάβλοβα με σάλτσα raspberry και μας δείχνει τον τρόπο να ετοιμάσουμε αυτή την πεντανόστιμη λιχουδιά για τις ημέρες της καραντίνας.

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

250 γρ. ζάχαρη, άχνη

250 γρ. ασπράδι αυγού

2 πρέζες αλάτι

Για τη γέμιση:

500 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

160 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

Για τη σάλτσα raspberry:

200 γρ. raspberries

50 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

1/2 στικ κανέλας

1 αστεροειδή γλυκάνισο

Για το σερβίρισμα:

Raspberries

Άχνη ζάχαρη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100°C, στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και αφήνουμε στην άκρη.

2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια και το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα για 3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Συνεχίζουμε το χτύπημα και μόλις αρχίσουν και αφρίζουν τα ασπράδια ρίχνουμε σιγά-σιγά τη κρυσταλική ζάχαρη ,μόλις σφίξει η μαρέγκα συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε κουταλιές από την άχνη μέσα στο μίξερ. Μόλις απορροφηθεί τελείως σταματάμε το χτύπημα. Θέλουμε η μαρέγκα μας να είναι γυαλιστερή ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, σε περίπτωση που στα τοιχώματα έχει μείνει άχνη.

3. Αδειάζουμε τη μαρέγκα σε μίας σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε τοποθετήσει κατσαρή μύτη και σχηματίζουμε κύκλους διαμέτρου 8 εκ. πάνω σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα . Ψήνουμε για 1 1/2 -2 ώρες. Στο ενδιάμεσο του ψησίματος αλλάζουμε τη θέση των ταψιών στο φούρνο για να ψηθούν ομοιόμορφα. Μόλις ετοιμαστούν κλείνουμε το φούρνο ανοίγουμε ελαφρά την πόρτα του φούρνου και αφήνουμε να κρυώσουν οι μαρέγκες εκεί μέσα.

4. Για τη σαντιγή: Όταν θέλουμε να σερβίρουμε χτυπάμε την κρέμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να προκύψει μία σαντιγί. Μόλις προκύψει, αποσύρουμε το κάδο από μίξερ και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά το γιαούρτι μέσα.

5. Εκτέλεση για τη σάλτσα: Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα στο multi και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει λεία.

6. Για να σερβίρουμε παίρνουμε κουταλιές από τη σαντιγί και τις βάζουμε πάνω από την επιφάνεια κάθε μαρέγκας. Περιχύνουμε με τη σάλτσα raspberry, τοποθετούμε raspberries και πασπαλίζουμε με άχνη,

7. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις μαρέγκες και σερβίρουμε.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...