Η συνταγή της ημέρας: Κέικ πορτοκάλι με λευκή σοκολάτα
Αν σου αρέσει η λευκή σοκολάτα, το κέικ αυτό είναι ό,τι έψαχνες τόσες μέρες.
Συστατικά
- 350 γρ. πορτοκάλια
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γρ. ηλιέλαιο
- 3 αβγά, μεσαία
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 180 γρ. κουβερτούρα λευκή
- ηλιέλαιο, για τη φόρμα
- αλεύρι γ.ο.χ., για τη φόρμα
Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τα πορτοκάλια και σιγοβράζουμε με καπάκι για 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο τους 170ο C στον αέρα.
- Κόβουμε τα πορτοκάλια στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάλουμε στο μούλτι. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει πάστα.
- Βάζουμε την πάστα σε ένα μπολ και βάζουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε τα αβγά, τα βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, αλάτι, τη λευκή κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα 10×35 εκ. και ψήνουμε 40-45 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.
Πηγή: kontranews.gr