bb
Η συνταγή της ημέρας: Μαγειρίτσα

Η συνταγή της ημέρας: Μαγειρίτσα


15/04/2020 – 14:46

Μπορεί να γιορτάσουμε το Πάσχα σπίτι λόγω του κορωνοϊού μακριά από συγγενείς και φίλους ωστόσο η μαγειρίτσα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου θα σερβιριστεί σε πολλά τραπέζια.

Υλικά:

1 κιλό συκωταριά, αρνίσια

2 φέτες λεμόνι

2 φύλλα δάφνης

αλάτι

10-15 κόκκους πιπεριού

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

2 κλ. δεντρολίβανο

50 γρ. κρασί λευκό

1 κύβο κότας

1 1/2 λίτρο νερό

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μαρούλι

1/4 ματσάκι άνηθο

100 γρ. ρύζι γλασέ

Για το αυγολέμονο

ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια

χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια

2 αβγά

αλάτι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

1 κ.σ. άνηθο

1 κ.γ. ελαιόλαδο

πιπέρι

φρέσκο κρεμμυδάκι

  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει.
  • Βάζουμε μέσα τη συκωταριά, τις φέτες από το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, τους κόκκους από το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τον αφρό ανά διαστήματα. Σουρώνουμε και πετάμε το νερό.
  • Τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα ξανά σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε και το δεντρολίβανο.
  • Κόβουμε τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον κύβο, το νερό, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, κόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια σε ροδέλες, το μαρούλι και τον άνηθο σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Το πράσινο μέρος από τα κρεμμύδια και 1 κ.σ. από τον άνηθο τα κρατάμε στην άκρη.
  • Προσθέτουμε το ρύζι, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά.

Για το αυγολέμονο

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Βάζουμε αργά 5-6 κουτάλες της σούπας από τον ζωμό της μαγειρίτσας και ανακατεύουμε συνεχόμενα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα ανακινώντας την κατσαρόλα και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τον άνηθο, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, άνηθο, φέτες από λεμόνι και πιπέρι.

    Πηγή: kontranews.gr

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
    Το όνομα σας ...