Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα με παντζάρια και σάλτσα ροκφόρ

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα με παντζάρια και σάλτσα ροκφόρ
Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα με παντζάρια και σάλτσα ροκφόρ

01/04/2021 – 13:22

Συστατικά

  • 600 γρ. παντζάρια
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γρ. σπαγγέτι, με παντζάρι

Για τη σάλτσα

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 150 γρ. ροκφόρ, ή blue cheese
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. ροκφόρ
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • θυμάρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τα παντζάρια σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε 6 κομμάτια, χωρίζουμε τα φύλλα του και τα βάζουμε στο ταψί.
  • Κόβουμε τα σκόρδα σε κομμάτια και τα βάζουμε στο ταψί.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και προσθέτουμε τα σπαγγέτι. Βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για τη σάλτσα

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι, τη ρίγανη και αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά να συμπυκνωθεί.
  • Προσθέτουμε το ροκφόρ τριμμένο ή σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε τα σπαγγέτι, ανακατεύουμε καλά και αφαιρούμε από τη φωτιά. Αν έχει δέσει πολύ η σάλτσα τότε προσθέτουμε λίγο νερό από την κατσαρόλα που βράσαμε τα σπαγγέτι.
  • Σερβίρουμε με τα λαχανικά από το ταψί, κομμάτια από το ροκφόρ, ελαιόλαδο, πιπέρι και θυμάρι.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...