Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζανόπιτα

Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζανόπιτα
Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζανόπιτα


26/03/2020 – 15:53

Υλικά Συνταγής

Για τη γέμιση
1 κιλό μελιτζάνες
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 φλ.λάδι
1 ντομάτα τριμμένη
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τραχανά γλυκό
2 αυγά
300 γραμ. φέτα
αλάτι
πιπέρι
Για το χωριάτικο φύλλο
750 γραμ. αλεύρι μαλακό
2 κ.σ. ξίδι
5 κ.σ. λάδι
1 κ.γλ. αλάτι
περίπου 1 ποτήρι νερό
αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων

 

Εκτέλεση
Για τη μελιτζανόπιτα, ετοιμάζουμε πρώτα το ζυμάρι για τα φύλλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο μέχρι να γίνει ένα σφιχτό ζυμάρι. Το πλάθουμε σε ραβδί και το κόβουμε σε 8 κομμάτια. Τα πλάθουμε ένα ένα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ αλευρωμένα, να ξεκουραστούν, μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κυβάκια. Τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο τηγάνι, να φύγουν τα υγρά του. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις στύψουμε πολύ καλά, να φύγουν τα νερά.

Ανακατεύουμε το μείγμα, να λαδωθεί καλά, και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το μαϊντανό και τον τραχανά. Περιμένουμε να σωθούν τα υγρά, χαμηλώνοντας τη φωτιά. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι, γιατί θα μπει η φέτα. Αφού κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε τη φέτα και τα αυγά χτυπημένα.

Ανοίγουμε τα φύλλα με μπόλικο αλεύρι και με λεπτό πλάστη. Τοποθετούμε ένα ένα τα φύλλα στο ταψί σουρωτά και λαδωμένα. Στη βάση βάζουμε 4 φύλλα, μετά γέμιση και επάνω τα υπόλοιπα 4 φύλλα.

Ψήνουμε στους 180οC στον αέρα, στην τρίτη σχάρα, για 40΄-50΄.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...