Η συνταγή της ημέρας: Πανσέτα μαριναρισμένη σε άλμη (video)
Συνταγή για αρωματική πανσέτα με δεντρολίβανο, θυμάρι και πατάτες με λεμονάτη σως.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τις πατάτες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Κόβουμε 4 κομμάτια αλουμινόχαρτο. Βάζουμε τις πατάτες που έχουμε πλύνει πάνω στα αλουμινόχαρτα και τις τρυπάμε με ένα πιρούνι.
- Σε κάθε αλουμινόχαρτο βάζουμε 1/2 σκ. σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, (προαιρετικά και βούτυρο) και λίγο δεντρολίβανο και κλείνουμε καλά τα αλουμινόχαρτα.
- Τις βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν για 45 λεπτά.
Για την πανσέτα
- Στον κάδο του μπλέντερ χτυπάμε αλάτι χοντρό, καστανή ζάχαρη, τους αστεροειδείς γλυκάνισους, πιπέρι, θυμάρι, δεντρολίβανο και φλούδα από 1 λεμόνι.
- Κόβουμε την πανσέτα σε φέτες, περίπου 1 δάχτυλο χοντρές.
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε τη μισή μαρινάδα και από πάνω τις πανσέτες. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω και την υπόλοιπη μαρινάδα και πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
- Στη συνέχεια, τοποθετούμε τις πανσέτες σε ένα μπολ με νερό και τις ξεπλένουμε να φύγει η μαρινάδα.
- Τοποθετούμε τις πανσέτες μας σε χαρτί κουζίνας και βάζουμε και από πάνω να ρουφήξουν την υγρασία. Ρίχνουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε την γκριλιέρα ή το ταψί μας σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει ρίχνουμε τις πανσέτες για 3-4 λεπτά.
Για τη σως
- Σε ένα μπολάκι, ρίχνουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το νεράκι για να γίνει μία σάλτσα.
- Προσθέτουμε ξύσμα και χυμό από 1/2 λεμόνι και αφήνουμε στην άκρη.
Για το σερβίρισμα
- Αφαιρούμε τις πατάτες από τον φούρνο, τις χοντροκόβουμε και ρίχνουμε από πάνω τη σως.
- Ψιλοκόβουμε μαϊντανό, φρέσκο κρεμμυδάκι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Τέλος, προσθέτουμε από πάνω και τις πανσέτες μας και ολοκληρώνουμε με λίγη σως από πάνω.
Πηγή: kontranews.gr