bb
Η συνταγή της ημέρας: Πιτσόψωμο

Η συνταγή της ημέρας: Πιτσόψωμο


27/04/2020 – 22:52

Προσέχουμε όταν κόβουμε το ψωμί, να μην το κόψουμε μέχρι κάτω για να μην μας σπάσει.

ΥΛΙΚΑ

1 καρβέλι ψωμί

140 βούτυρο, λιωμένο

1 σκ. σκόρδο, λιωμένη

200 γρ. τυρί gouda, τριμμένο

12 φέτες ζαμπόν

12 φέτες μπέικον

200 γρ. Σάλτσα ντομάτας

¼ του μάτσου μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ το βούτυρο, το σκόρδο, το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

2. Τοποθετούμε το ψωμί στον πάγκο εργασίας και με ένα πριονωτό μαχαίρι το κόβουμε προσεκτικά κάθετα και σε χοντρά κυβάκια μέχρι τη μέση.

3. Ανοίγουμε τις εσοχές του ψωμιού και τις αλείφουμε με το μείγμα από το βούτυρο.

4. Στη συνέχεια τοποθετούμε στις εσοχές τη σάλτσα ντομάτας ώστε να πάει παντού. Διπλώνουμε τις φέτες ζαμπόν και μπέικον και τις τοποθετούμε και αυτές στις εσοχές του ψωμιού.

5. Τέλος πασπαλίζουμε με τυρί.

6. Μεταφέρουμε το ψωμί σε ένα ταψί του φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά.

8. Αποσύρουμε από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστό.

Πηγή: kontranews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...