bb
Η συνταγή της ημέρας: Σιροπιαστή καρυδόπιτα

Η συνταγή της ημέρας: Σιροπιαστή καρυδόπιτα

Η πιο λαχταριστή και ονειρεμένη σιροπιαστή καρυδόπιτα, που σίγουρα θα σας θυμίσει την εποχή που ήσασταν παιδί και την τρώγατε από τα χεράκια της μαμάς ή της γιαγιά σας.

Υλικά:

  • 6 αυγά
  • 1 φλυντζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλυντζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 1/2 φλυντζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

Για το σιρόπι:

  • 2 φλυντζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλυντζάνια τσαγιού νερό
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουτ. σούπας κονιάκ

Διαδικασία:

  • Χτυπάτε δυνατά για 7′ στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη.
  • Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μείγμα και συνεχίζετε να ανακατεύετε πιο ελαφρά.
  • Βουτυρώνετε ένα πυρέξ 20×30 cm και ρίχνετε το μείγμα.
  • Ψήνετε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά περίπου.
  • Δοκιμάζετε βυθίζοντας ένα μαχαίρι για να δείτε αν είναι έτοιμο το γλυκό.
  • Μόλις βγάλετε το γλυκό από το φούρνο, ετοιμάζετε το σιρόπι.
  • Ρίχνετε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και βράζετε για 5′-7′ το σιρόπι μέχρι να δέσει.
  • Ρίχνετε το κονιάκ και το λεμόνι και σιροπιάζετε το γλυκό.
  • Σερβίρετε με παγωτό (προαιρετικά).

Πηγή: kontranews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...