Η συνταγή της ημέρας: Τάρτα σοκολάτας με φουντούκια

Η συνταγή της ημέρας: Τάρτα σοκολάτας με φουντούκια
Η συνταγή της ημέρας: Τάρτα σοκολάτας με φουντούκια

Η πιο vegan σοκολατένια τάρτα που έχετε δοκιμάσει, η οποία συνδυάζει γεύση και άποψη. Υπέροχη, τραγανή, τάρτα σοκολάτας με φουντούκια, χωρίς γλουτένη και χωρίς λακτόζη. Η πιο γλυκιά απόλαυση, χωρίς ενοχές! #musttry

#tsoulotip: 1. Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο τριμμένο φουντούκι στη γέμιση. 2. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα φουντούκια με μακαντέμια.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

145 γρ. αλεύρι αμυγδάλου

55 γρ. maple syrup

40 γρ. καρύδα, τριμμένη

25 γρ. λάδι καρύδας, λιωμένο

Για τη γέμιση:

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας

160 ml γάλα καρύδας

½ κ.γ. αλάτι

Για το σερβίρισμα:

150 γρ. φουντούκια, ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα

40 γρ. καρύδα, τριμμένη και καβουρδισμένη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το maple syrup, την καρύδα, το λάδι καρύδας και τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης.

2 Έπειτα, παίρνουμε μία στρογγυλή φόρμα για τάρτες διαμέτρου 25εκ., την στρώνουμε με λαδόκολλα, τη λαδώνουμε και απλώνουμε πάνω της την παραπάνω ζύμη που κάναμε δημιουργώντας τοιχώματα γύρω-γύρω.

3 Κατόπιν, ψήνουμε τη ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 12-15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη, αφήνουμε τη ζύμη σε δροσερό μέρος.

4 Για τη γέμιση: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα, το γάλα καρύδας, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.

5 Ύστερα, αδειάζουμε τη γέμιση στην τάρτα και μεταφέρουμε την τελευταία στο ψυγείο για 2 ώρες.

6 Τέλος, αφαιρούμε την τάρτα από το ψυγείο, τη στολίζουμε με την τριμμένη καρύδα, τα φουντούκια, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...