bb
Η συνταγή της ημέρας: Τα πιο μαλακά και ζεστά Ben’s Cookies

Η συνταγή της ημέρας: Τα πιο μαλακά και ζεστά Ben’s Cookies

Τα διάσημα Ben’s Cookies, είναι μαλακά και λαχταριστά, έχουν καταγωγή από την Οξφόρδη της Αγγλίας, όπου και εκεί δημιουργήθηκε το πρώτο κατάστημα το 1983.Αυτό που τα κάνει ξεχωριστά από τα υπόλοιπα μαλακά μπισκότα είναι η εμπειρία του ότι σερβίρονται πάντα ζεστά!

Υλικά

200 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
200 γραμμ. φαρίν-απ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
170 γραμμ. βούτυρο
200 γραμμ. καστανή ζάχαρη
100 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό
1 κρόκος
50 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος
50 γραμμ. κουβερτούρα
50 γραμμ. λευκή σοκολάτα
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκόνη

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι γ.ο.χ. με τη φαρίνα και το τζίντζερ και έπειτα τα αφήνετε στην άκρη.
Λιώνετε το βούτυρο σε έναν φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν μαρί. Σε ένα μπολ βάζετε τα δυο είδη ζάχαρης και το λιωμένο ζεστό βούτυρο και ανακατεύετε με σύρμα χειρός, μέχρι να λιώσουν οι ζάχαρες.
Προσθέτετε τα αυγά και τη βανίλια στο μίγμα με το βούτυρο.

Βάζετε το μίγμα με τα αλεύρια και ανακατεύετε καλά. Το μίγμα σας θα κολλάει στα χέρια. Μην προσθέσετε αλεύρι (δεν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη). Χωρίζετε την ζύμη σε 11 κομμάτια των 80 γραμμ..
Σε ένα ταψί τοποθετείτε λαδόκολλα και βάζετε τη ζύμη σε σχήμα μπαλάκι.

Κόβετε τις σοκολάτες σε μικρά ακανόνιστα κυβάκια και πιέζετε 3-4 κυβάκια σε κάθε ζύμη. Με αυτόν τον τρόπο, πιέζοντάς τα στη ζύμη, δημιουργείτε μικρά cookies. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10 λεπτά. Τα αφαιρείτε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Πηγή: kontranews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...