Η συνταγή της ημέρας: Τα πιο ωραία κοκ που έχετε φάει!

Η συνταγή της ημέρας: Τα πιο ωραία κοκ που έχετε φάει!
Η συνταγή της ημέρας: Τα πιο ωραία κωκ που έχετε φάει!

Ψάχνετε μια συνταγή για ένα γλυκό κέρασμα; Σας έχουμε την λύση. Τα πιο ωραία κωκ που έχετε φάει! Σπιτικά και πάνω από όλα πεντανόστιμα. Δοκιμάστε τα.

Υλικά συνταγής

  • 1 δόση μπισκότων σαβουαγιάρ
  • 1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • Γλάσο σοκολάτας
  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα μπισκότα σαβουαγιάρ (μπορούμε να δούμε τη συνταγή παρακάτω).

Τη βάζουμε σε κορνέ και με ίσια μύτη βγάζουμε επάνω σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο, στρωμένο σε λαμαρίνα, μεγάλες ροζέτες με διάμετρο 5 εκατοστών σε κάποια απόσταση τη μία από την άλλη, γιατί θα φουσκώσουν και θ’ απλώσουν στο ψήσιμο.

Για ευκολία, ζωγραφίζουμε επάνω στο λαδόχαρτο πριν το βουτυρώσουμε, ομοιόμορφους κύκλους και βάζουμε τη ζύμη μέσα σ’ αυτούς με το κορνέ ή μ’ ένα κουτάλι (γίνονται 24 σαβουαγιάρ).

Στην συνέχεια, τα πασπαλίζουμε ελαφρά με ζάχαρη άχνη, κοσκινίζοντάς τη μ’ ένα μικρό σουρωτήρι επάνω από το καθένα και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 8 με 10 λεπτά περίπου ή έως ότου ροδίσουν ελαφρά.

Αφήνουμε τα σαβουαγιάρ να κρυώσουν και τα ξεκολλάμε από το λαδόχαρτο.

Έπειτα, ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, (όπως περιγράφεται στη συνταγή παρακάτω) και την αφήνουμε να κρυώσει.

Ενώνουμε τα μπισκότα δύο-δύο, στρώνοντας ενδιάμεσα αρκετή κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Αραδιάζουμε τα κωκ σε πιατέλα.

Τέλος, ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας και καλύπτουμε μ’ αυτό τις επιφάνειες των κωκ.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Φυλάμε τα κωκ στο ψυγείο σκεπασμένα, για να μη στεγνώσουν.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 500 γραμμάρια σαντιγί αντί για κρέμα ζαχαροπλαστικής.
  • Για έξτρα γεύση, βάζουμε για επικάλυψη άσπρη ή μαύρη σοκολάτα.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...