Η συνταγή της ημέρας: Τυρομπουκιές

Η συνταγή της ημέρας: Τυρομπουκιές
Η συνταγή της ημέρας: Τυρομπουκιές

Σίγουρα θα αναρωτιέστε και όχι αδίκως μιας και ο αριθμός συνταγών για τυροπιτάκια δεν είναι ευκαταφρόνητος, ποια καινοτομία έχει να επιδείξει η συγκεκριμένη συνταγή. Αν και δεν είμαστε της άποψης πως μια συνταγή πρέπει οπωσδήποτε να παρουσιάζει κάτι νέο, η παρούσα έχει κατά την ταπεινή μας γνώμη την πιο αμαρτωλή, μαλακή ζύμη. Μια ζύμη μεταξύ κρουασάν και τσουρεκιού που λιώνει στο στόμα τόσο γρήγορα παρασύροντάς σας σε αλλεπάλληλα σερβιρίσματα. Οι τυρομπουκιές αυτές είναι πραγματικά εθιστικές!

Υλικά για την ζύμη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.κ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.κ. αλάτι
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
247 γρ. γιαούρτι αγελαδινό στραγγιστό
1 αυγό

Υλικά για την γέμιση
120 γρ. κρέμα γάλακτος
280 γρ. φέτα βαρελίσια θρυμματισμένη
130 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 αυγό και έναν κρόκο + 1κρόκο για την επάλειψη
2 κ.κ. άνηθο ψιλοκομμένο

Ξεκινήστε με την παρασκευή της ζύμης ουτοσώστε να την αφήσετε στο ψυγείο για λίγο χρόνο κατά την διάρκεια της ετοιμασίας της γέμισης.

Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με την μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεγάλο δοχείο. Ρίξτε τους μαλακούς κύβους βουτύρου και δουλέψτε το μείγμα για λίγα λεπτά. Έπειτα βάλτε το γιαούρτι, το αυγό και μαλάξτε την ζύμη μέχρι να γίνει αφράτη και μαλακή. Σκεπάστε την και βάλτε την στο ψυγείο για να ξεκουραστεί.

Για την γέμιση βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά, προσέχοντας να αφήσετε μερικά ολόκληρα κομμάτια φέτας.

Ανάψτε τον φούρνο στους 170°c και στρώστε δύο λαμαρίνες με χαρτί ψησίματος.

Χωρίστε την ζύμη σε τέσσερα μέρη και σχηματίστε ισάριθμες μπάλες. Ανοίξτε με τον πλάστη την πρώτη μπάλα σε ένα φύλλο πάχους 2-3 εκατοστών και με ένα κουπ-πατ οδοντωτό κόψτε μερικούς δίσκους. Στην μέση του κάθε δίσκου βάλτε μια μικρή δόση γέμισης, ένα κουταλάκι του καφέ περίπου και αφού περάσετε λίγο από το ασπράδι ενός αυγού στις άκρες διπλώστε και σφραγίστε τον δίσκο δημιουργώντας ένα μισοφέγγαρο.

Αφού γεμίσετε την πρώτη λαμαρίνα, περάστε μία λεπτή στρώση αυγού στην επιφάνεια της κάθε τυρομπουκιάς και φουρνίστε για 25 λεπτά, μέχρι τα λαχταριστά σας παρασκευάσματα να αποκτήσουν ροδοκόκκινο χρώμα. Συνεχίστε τοιουτοτρόπως με την υπόλοιπη ζύμη και γέμιση.

Σερβίρετε με φρέσκια σαλάτα ή λαχανικά εποχής.

Προετοιμασία 20 λεπτά και ½ ώρα στο ψυγείο
Ψήσιμο 25 λεπτά

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...