bb
Η συνταγή της ημέρας: Φουρτάλια (ή φρουτάλια)

Η συνταγή της ημέρας: Φουρτάλια (ή φρουτάλια)


03/04/2020 – 17:00

Μπορείτε να βάλετε ότι λαχανικά θέλετε εσείς, ενώ τη μιζίθρα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με τριμμένη φέτα.

ΥΛΙΚΑ

10 αυγά, medium

350 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

300 γρ. μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κύβους

200 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα στη μέση και έπειτα κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

120 ml γάλα, πλήρες

150 ml ελαιόλαδο 

150-200 γρ. μυζήθρα, τριμμένη 

2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

5 φύλλα θυμάρι, ψιλοκομμένα

Αλάτι 

Πιπέρι

300 γρ. μεγάλες ντομάτες, τριμμένες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καίμε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα λουκάνικα και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.

2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και αφήνουμε να το φαγητό να πάρει μια βράση για 4-5 λεπτά περίπου.

3. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο, το θυμάρι και τη μυζήθρα.

4. Αδειάζουμε το μείγμα με τα αυγά στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 6 -7 λεπτά. Παίρνουμε ένα μεγάλο πιάτο το τοποθετούμε πάνω από το τηγάνι και αναποδογυρίζουμε τη φρουτάλια στο πιάτο. Επιστρέφουμε την ομελέτα στο τηγάνι και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά για άλλα 6-7 λεπτά.

5. Σερβίρουμε τη φρουτάλια ζεστή.

Πηγή: kontranews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...