Η Ό. Κεφαλογιάννη στην Αργεντινή – Υπεγράφη συνεργασία στον Τουρισμό

bb
Η Ό. Κεφαλογιάννη στην Αργεντινή - Υπεγράφη συνεργασία στον Τουρισμό
Οι δυο υπουργοί Τουρισμού εξέφρασαν την κοινή τους επιθυμία να υπάρξει μια νέα αρχή στην προώθηση των διμερών σχέσεων στον τομέα του τουρισμού, στη βάση της φιλίας των δυο λαών.
Η κοινή δήλωση περιλαμβάνει:
– Την πραγματοποίηση δράσεων, με στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης, μεταξύ Ελλάδας και Αργεντινής.
– Τις δυνατότητες διοργάνωσης ταξιδιών εξοικείωσης για τους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους.
– Την προώθηση και διευκόλυνση επενδύσεων στον τουριστικό κλάδο από Έλληνες και Αργεντινούς επιχειρηματίες.
– Την άμεση επαφή και επικοινωνία μεταξύ του ΕΟΤ και του Εθνικού Ινστιτούτου Τουριστικής Προώθησης της Αργεντινής.
– Την προώθηση συνεργασίας στις ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο αγροτουρισμός, ο οικολογικός και πολιτιστικός τουρισμός.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε, επίσης, με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής Eduardo Zuain. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών συζητήθηκε το θέμα της έκδοσης βίζας αλλά και το ζήτημα της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας- Μπουένος Άιρες.

Η υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας εξέφρασε στον Eduardo Zuain το στρατηγικό άνοιγμα που προτίθεται να κάνει η Ελλάδα στη Λατινική Αμερική, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί μια σημαντική αγορά με ιδιαίτερα ενθαρρυντικές προοπτικές για τη χώρα μας. Σημείωσε δε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα εξαιρετικά δημοφιλής στους κατοίκους της Λατινικής Αμερικής (Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή), ενώ αναφέρθηκε και στο ενεργό ομογενειακό στοιχείο της Αργεντινής που θέλει να κρατήσει ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα.

Η υπουργός Τουρισμού ενημέρωσε ακόμη τον κ. Zuain για τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός για έξοδο από την οικονομική κρίση και στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν οι προοπτικές οικονομικής συνεργασίας των δυο χωρών.

Τέλος, η κ. Κεφαλογιάννη παρέστη σε μεγάλη εκδήλωση για τους ομογενείς, που διοργάνωσαν τα Ιδρύματα OSDE και CARI. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης Δημήτριος Παντερμαλής και η πρεσβευτής της Ελλάδας στην Αργεντινή Ελένη Λειβαδίτου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...