Η 1η Έκθεση για την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στην Πάτρα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Έκθεση Γυναικείας Επιχειρηματικότητας την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας στην Πάτρα. Την έκθεση διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του έργου EMMA «Μεθοδολογία Βοήθειας Επιχειρηματικότητας στη Μεσόγειο» (το οποίο εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα MED).

Στην Έκθεση συμμετείχαν 11 γυναίκες επιχειρηματίες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος οι οποίες διακρίνονται για την πρωτοτυπία της επιχειρηματικής τους δράσης, την επιτυχία τους στον επιχειρηματικό τους κλάδο καθώς και την ικανότητά τους να ξεπερνούν τις δυσκολίες που προκύπτουν από την κρίση.

Η επιλογή τους έγινε μετά από δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τήρηση σειράς προτεραιότητας, αξιολόγηση των βιογραφικών τους και την αναλυτική περιγραφή των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.

Αναλυτικά οι εκθέτριες ήταν:

  1. Τότα Κοντογέωργα – Art Workshop, Κατασκευή και Εμπόριο κεραμικών, διακοσμητικών και ενδυμάτων
  2. Βασιλική Λαμπροπούλου – Το Αρχοντικό του Γεροφώτη, Παραδοσιακό κατάλυμα Α’ κατηγορίας
  3. Έφη Σιαϊνη – E-adeia.gr, Υπηρεσίες Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών
  4. Κηπούλα Μαντά – Kipi’s Catering, Υπηρεσίες τροφοδοσίας και συνεστιάσεων
  5. Μαρίνα Λαζαρίδου – Εργαστήριο παραδοσιακών ζυμαρικών
  6. Κωνσταντίνα Πολυχρόνου – Motociclo, Εμπόριο και ενοικίαση ποδηλάτων και χειροτεχνημάτων
  7. Βίκυ Σταυροπούλου – Εργαστήριο κοσμημάτων
  8. Χαραλαμπία Πυλαρινού – Systserv AE, Έρευνα και ανάπτυξη ηλεκτρονικών συστημάτων και υπηρεσιών
  9. Αργυρώ Βασιλειάδου – Το Μελένιο, Μελισσοκομική επιχείρηση
  10. Μαρία Τσινιά – Cotoni, Βιοτεχνία βάμβακος
  11. Χαϊδούλα Στεργίου, Βιοτεχνία παρασκευής παραδοσιακών πιτών

Την έκθεση επισκέφτηκε και τις δύο ημέρες πλήθος κόσμου, περιηγήθηκε στα περίπτερα, ενημερώθηκε από τις εκθέτριες για τα προϊόντα, τις υπηρεσίες αλλά και τα μυστικά της επιτυχίας τους.

Την Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης όπου απεύθυναν χαιρετισμό, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Πρόεδρος της Ν.Ε.Α και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Αθανασόπουλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαρία Κανελλοπούλου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας. Παρέστησαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Πολιτικής κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ν.Ε.Α και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Πυλαρινός, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Αδαμαντία Ζαχαροπούλου Στούμπου, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Αϊβαλής και κ. Αντρέας Τζουραμάνης καθώς και η τέως βουλευτής της Ν.Δ κ. Νατάσα Ράγιου.

Επίσης, νωρίτερα, την Παρασκευή το μεσημέρι, οι γυναίκες επιχειρηματίες συμμετείχαν σε βίντεο – σύσκεψη όπου συνομίλησαν με αντίστοιχες γυναίκες επιχειρηματίες από Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία, αντάλλαξαν απόψεις, συζήτησαν τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και σχεδίασαν πιθανές μελλοντικές συνεργασίες.

Σκοπός της Ν.Ε.Α είναι να επαναλάβει την Έκθεση, να την αναπτύξει και να την  καταστήσει ετήσιο θεσμό για τη στήριξη και την προώθηση των γυναικών επιχειρηματιών.

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...