Η Google κατοχυρώνει πατέντα για την μπαταριά των κινητών τηλεφώνων

bb
Η Google κατοχυρώνει πατέντα για την μπαταριά των κινητών τηλεφώνων
Η Google κατάφερε να κατοχυρώσει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη μείωση της ποιότητας εικόνας στην οθόνη μίας κινητής συσκευής, προκειμένου να μην σβήσει όσο η μπαταρία της αδειάζει Όπως αναφέρει σε άρθρο της η ιστοσελίδα DroidLife.

Η πατέντα περιγράφει ένα σύστημα που απενεργοποιεί τις κινούμενες εικόνες και μειώνει την ανάλυση της οθόνης ώστε να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας, όταν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Με πολύ λίγες εξαιρέσεις, στα περισσότερα smartphones, ακόμα και μία πλήρης φόρτιση φαίνεται πως δεν είναι αρκετή για να διατηρήσει τις συσκευές ενεργές, κατά τη διάρκεια μίας ημέρας.

Τελευταία, οι κατασκευαστές υλικού, προσπαθούν να εξοπλίσουν τις συσκευές τους με μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες, με επεξεργαστές μικρότερων απαιτήσεων και οθόνες που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Ωστόσο, η Google προσπαθεί να προσεγγίσει (και να αντιμετωπίσει) το πρόβλημα, από την πλευρά του λογισμικού.

Η λύση που έχει στο μυαλό της η αμερικανική εταιρία, περιλαμβάνει τη διακοπή όλων των «απαιτητικών» λειτουργιών της οθόνης, όπως τα διάφορα φίλτρα ή τα εφέ κίνησης αλλά ακόμα και την μείωση της ανάλυσης σε συνδυασμό με μία εντολή για εμφάνιση μόνο του μαύρου και του κόκκινου χρώματος για την εμφάνιση των διαφόρων επιλογών στην οθόνη.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...