Η Google ξεκινά ντελίβερι με drones στην Αυστραλία

Η Google ξεκινά ντελίβερι με drones στην Αυστραλία

Στην Καμπέρα της Αυστραλίας θα ξεκινήσει η πρώτη υπηρεσία ντελίβερι με drones, σε ένα πρότζεκτ που εμπλέκεται η Google.    

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Project Wing, παρακλάδι της Alphabet, της μητρικής εταιρείας της Google.  

Η Project Wing προσπαθούσε εδώ και 18 μήνες να πάρει τη σχετική άδεια ώστε να έχει δικαίωμα να κάνει ντελίβερι με drones σε προϊόντα όπως φαγητό, ποτά, φάρμακα, καφέ και σοκολάτες.    

Η αρμόδια υπηρεσία για την αεροπορία συμφώνησε σήμερα να δώσει το «οκ» για το σχέδιο.  

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της, τον Πίτερ Γκίμπσον, εξετάστηκαν η ασφάλεια των drones, το σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας, η συντήρηση του εξοπλισμού, η εκπαίδευση των χειριστών των drones και το επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρείας.  

«Όλα αυτά εξετάστηκαν, οπότε εκτιμούμε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τους ανθρώπους στο έδαφος ή τα περιουσιακά στοιχεία και τα αεροσκάφη στον ουρανό» είπε ο Γκίμπσον.    

Πρόσθεσε πως η άδεια δίδεται με αυστηρούς όρους και πως οι πτήσεις των drones θα γίνονται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.  

Τα drones δε θα επιτρέπεται να πετούν πάνω από τους μεγάλους δρόμους ενώ έχει οριστεί ελάχιστη απόσταση που πρέπει να διατηρούν από τους ανθρώπους στο έδαφος.    

Στις δοκιμαστικές πτήσεις κάποιοι περίοικοι διαμαρτυρήθηκαν πως μπορούσαν να ακούν τον ήχο από τα drones ακόμα και μέσα σε δωμάτια με διπλά τζάμια.  

Ο Γκίμπσον δήλωσε πως το ζήτημα του ήχου δεν εξετάστηκε κατά τη διαδικασία της αδειοδότησης.    

Το ντελίβερι με drones αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες. 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/359704-E-Google-xekina-nteliberi-me-drones-sten-Aystralia ΚΟΣΜΟΣΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...