Θέρμο:πέμπτη χρονιά μάθημα στά λυόμενα

bb

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΥ

ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
« Τα μεγάλα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια», λέει συχνά ο λαός μας. Η λαϊκή αυτή ρήση, ισχύει απόλυτα για το Δήμαρχο Θέρμου που στις 13 Σεπτεμβρίου 2010, κατά την ημέρα του αγιασμού και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς είπε επί λέξει ενώπιον των μαθητών ,των εκπαιδευτικών και των γονέων:
«Το παλιό σχολείο το πέτρινο έχει χρηματοδοτηθεί με 2.400.000 ευρώ και σύντομα, δηλαδή Ιανουάριο- Φεβρουάριο θα δημοπρατηθεί. Αυτό εξωτερικά θα μείνει όπως είναι και εσωτερικά θα διαμορφωθεί για να γίνει ένα σύγχρονο σχολείο και θα είναι αποκλειστικά για το Γυμνάσιο. Το Λύκειο θα στεγαστεί στο καινούργιο οικόπεδο που αγοράσαμε. Η Νομαρχία περιμένει την έγκριση του κτιριολογικού προγράμματος από το Υπουργείο… Πιστεύω ότι και αυτό σύντομα θα ξεκινήσει. Δηλαδή, μέσα στη νέα χρονιά θα είναι όλα έτοιμα .Αυτά που σας λέω είναι απόλυτα αληθή…»
Άραγε, ποιο ψέμα θα επινοήσει φέτος, για να ξεγελάσει πάλι την εκπαιδευτική κοινότητα, όταν έχει περάσει ένας χρόνος και δεν έγινε απολύτως τίποτα για το παλιό κτήριο για το οποίο δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες(!) ,ώστε να υποβληθεί πρόταση στην Περιφέρεια για ένταξη στο ΕΣΠΑ (άραγε τι έγιναν τα 2.400.000 ευρώ;), ενώ για τη δημιουργία νέου κτηρίου για το Λύκειο δεν έχει γίνει ακόμη μελέτη!
Tην ίδια στιγμή που έχουν δημοπρατηθεί αρκετά σχολεία στο νομό, όπως το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου (προϋπολ.3.100.000 ευρώ), το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου (πρ.4.700.000 ευρώ),το Δημοτικό Σχολείο Λεπενούς (πρ. 3.640.000 ευρώ), η Αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς στο Γυμνάσιο Γαβαλούς (πρ. 1.172.000 ευρώ) και άλλα σχολεία.
Φαίνεται, λοιπόν, ξεκάθαρα ότι η Δημοτική Αρχή του Θέρμου δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για την επίλυση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος .Χρειάζεται, συνεπώς, η κινητοποίηση όλων των φορέων και των πολιτών του Θέρμου και της ευρύτερης περιοχής για τη λύση του προβλήματος και τον τερματισμό της ομηρίας των μαθητών στα λυόμενα.
Απαίτηση όλων: νέο κτήριο για το Λύκειο και άμεση επισκευή του παλιού για το Γυμνάσιο.
Θέρμο 12-9-2011
Γραφείο τύπου «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ» ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ

 

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...