Θαν.Παπαθανάσης:Απαράδεκτο να μην έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη οι διαδικασίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Στη δήλωση αυτή προέβη  ο Θανάσης Παπαθανάσης τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ συζητήθηκαν οι διατάξεις του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας – Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας – Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ».
Μεταξύ άλλων ξεκαθάρισαν ότι η ΚΕΔΕ δε θα δεχθεί να διεξαχθεί η ψηφοφορία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε τρείς διαφορετικές κάλπες καθώς κάτι τέτοιο θα είναι αντισυνταγματικό.
Όπως επισημάνθηκε η πρόβλεψη εκλογής τοπικών συμβούλων σε διαφορετική κάλπη, όχι μόνο είναι αντισυνταγματική, αλλά θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα καθώς θα χρειαστούν επιπλέον δικαστικοί αντιπρόσωποι και εκλογικά τμήματα.
Επιπλέον τα μέλη του Δ.Σ. άσκησαν κριτική και στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει τρείς μήνες πριν τις εκλογές σε αλλαγές των γεωγραφικών ορίων σε Δήμους.
«Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση δείχνει την έλλειψη σεβασμού στον θεσμό της αυτοδιοίκησης κρατώντας σε μια ιδιότυπη ομηρία εν όψει των εκλογών τους αυτοδιοικητικούς αφού δεν ξεκαθαρίζει τις διαδικασίες εκλογής αλλά και ολόκληρες κοινωνίες με την αλλαγή ορίων Δήμων μόλις τρεις μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές» κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...