Θεσσαλονίκη: Ατελείωτη η ουρά για δωρεάν… rapid test – Μέχρι πού φτάνει

Θεσσαλονίκη: Ατελείωτη η ουρά για δωρεάν… rapid test – Μέχρι πού φτάνει
Θεσσαλονίκη: Ατελείωτη η ουρά για δωρεάν... rapid test - Μέχρι πού φτάνει - ΒΙΝΤΕΟ

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται από τις 10 το πρωί στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης και διενεργούν δωρεάν rapid test σε πολίτες. Η ουρά που έχει σχηματιστεί είναι ατελείωτη και τη διαδικασία που θα ολοκληρωθεί στις οκτώ το βράδυ, επιβλέπει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ειδικότερα, οι εξετάσεις γίνονται σε κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ ειδικά εξοπλισμένες, που έχουν στηθεί μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η “ουρά” που σχηματίζουν όσοι προσέρχονται για να υποβληθούν σε τεστ – τηρώντας μεταξύ τους τις προβλεπόμενες αποστάσεις- φτάνει μέχρι το ύψος του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς».

Σύμφωνα με δηλώσεις του, κ. Αρκουμανέα, μέσα στη διάρκεια της ημέρας θα έχουν αναπτυχθεί έως και δεκατέσσερα κινητά ιατρεία στη νέα παραλία, προκειμένου να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ, ακόμη και να καλυφθεί το σύνολο των προσερχομένων.

Οι ενδιαφερόμενοι δίνουν στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητα ή τον ΑΜΚΑ τους και παίρνουν αριθμό προτεραιότητας προς εξέταση στα κινητά ιατρεία. Για την έκβαση των τεστ ενημερώνονται όλοι τηλεφωνικά ή με μήνυμα sms εντός δύο ωρών από τη διενέργεια του τεστ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αρκουμανέας εξέφρασε την ανησυχία του για την έξαρση του ιού στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας και την αύξηση του ιικού φορτίου, που έχει διαπιστώσει το ΑΠΘ – μετά από ελέγχους που διενεργεί σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ – στα αστικά λύματα της πόλης. Επεσήμανε, ότι οι αρμόδιες αρχές είναι σε διαρκή επικοινωνία για την εκτίμηση της κατάστασης και για την λήψη αποφάσεων σε ότι αφορά τις απαιτούμενες ενέργειες για την ανάσχεση της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις τις επόμενες ώρες με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κ.Ζέρβα και με τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Α.Τζιτζικώστα για να συζητήσουν την κατάσταση και την ενίσχυση της συνεργασίας για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας στην περιοχή.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...