Θρήνος και εθνικός ύμνος στο τρισάγιο για τους δυο νεκρούς της Χρυσής Αυγής (ΒΙΝΤΕΟ)

Θρήνος και εθνικός ύμνος στο τρισάγιο για τους δυο νεκρούς της Χρυσής Αυγής (ΒΙΝΤΕΟ)
Χιλιάδες Έλληνες ψάλλουν στο ακόλουθο βίντεο σε στάση προσοχής τον Εθνικό Ύμνο μετά το τρισάγιο που τελέστηκε στην μνήμη των θυμάτων της άνανδρης τρομοκρατικής επίθεσης με θύματα τα τρία στελέχη της ΧΑ, τον Γιώργο Φουντούλη, τον Μάνο Καπέλώνη και τον Αλέξανδρο Γέροντα (δίνει μεγάλο αγώνα για να κρατηθεί στην ζωή ο 29χρονος πατέρας ενός μικρού παιδιού 2 ετών).
Την ίδια στιγμή σε τραγική φιγούρα των δύο τελευταίων ημερών έχει εξελιχθεί η Ολγα Βλάχου, μητέρα του Αλέξανδρου Γέροντα, ο οποίος χαροπαλεύει από το βράδυ της Παρασκευής στο νοσοκομείο έπειτα από την επίθεση που έγινε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Η μητέρα, που έχει ήδη χάσει ένα της παιδί στα 28 του χρόνια από μεσογειακή αναιμία, συγκλονίζει με την ψυχραιμία της και κάνει έκκληση να μη χυθεί άλλο αίμα και να προχωρήσει η Ελλάδα ενωμένη.

«Η Ελλάδα χρειάζεται ομοψυχία. Να μην χυθεί ξανά ελληνικό αίμα. Δεν είναι δυνατόν Έλληνας να σκοτώνει Έλληνα. Όλοι αγκαλιασμένοι να υπερπηδήσουμε ό,τι εμπόδιο υπάρχει, ώστε να έχουμε όλοι ευμάρεια. Ποτέ ξανά να μην χυθεί σταγόνα αίματος. Όλα είναι παιδιά μας» τονίζει χαρακτηριστικά η τραγική μάνα σε όλες τις δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Η αντιτρομοκρατική περιμένει την κατάθεση – κλειδί του ατόμου που γλίτωσε από την επίθεση

Η αντιτρομοκρατική συνεχίζει τις έρευνες και χτενίζει όλα βίντεο από κάμερες που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά και εκείνες που μπορεί να κατέγραψαν την πιθανολογούμενη οδό διαφυγής της μοτοσικλέτας.

Ωστόσο, εκείνος που αναμένεται να προσφέρει τα πιο σημαντικά στοιχεία είναι το 4ο μέλος της Χρυσής Αυγής που ήταν παρών στην επίθεση και κατάφερε να ξεφύγει παρά το γεγονός ότι ο δράστης πυροβόλησε εναντίον του δύο φορές.

Το άτομο αυτό βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και δεν έχει καταθέσει, επισήμως τουλάχιστον, στις Αρχές κάτι που αναμένεται να γίνει αύριο.

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι ενδεχομένως ο μάρτυρας αυτός να έχει δει το πρόσωπο του εκτελεστή, ο οποίος δεν είχε καμία ιδιαίτερη προφύλαξη παρά μόνο ένα τζόκεϊ στο κεφάλι, ή να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τον σωματότυπο των δύο δραστών.

Χαρακτηριστικό είναι πως το άτομο αυτό ήταν το πρώτο που αντιλήφθηκε τι συνέβαινε καθώς είδε τον δράστη να πλησιάζει στο γραφεία και αντιλήφθηκε την κίνησή του να βγάλει το πιστόλι και να αρχίσει να πυροβολεί.

Μίλησαν οι κάμερες από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής: Ήθελαν τέσσερις νεκρούς

Τα κομμάτια του παζλ της διπλής δολοφονίας μελών της Χρυσής Αυγής και του σοβαρού τραυματισμού ενός τρίτου προσπαθεί να συνδέσει η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία τις τελευταίες ώρες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στα γραφεία του ακροδεξιού κόμματος στο νέο Ηράκλειο καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η εκτέλεση των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη.

Ωστόσο, οι κάμερες είναι τοποθετημένες σε πολύ υψηλό σημείο και συνεπώς οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής δεν εκτιμούν ότι μπορούν να αναγνωρίσουν τον δράστη που πυροβόλησε 12 φορές προς τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Τι καταγράφει το βίντεο

Οπως αναφέρει το mega στο βίντεο φαίνονται καθαρά οι δύο άνδρες, ένας ο εκτελεστής και ο συνεργός του πεζός περίπου ένα μέτρο πιο πίσω, οι οποίοι πλησίασαν τα γραφεία του κόμματος.

Περίπου από απόσταση δεκαπέντε μέτρων ο εκτελεστής άρχισε να πυροβολεί προς το μέρος του 4ου μέλους της Χρυσής Αυγής το οποίο είδε την κίνηση και έτρεξε για να διαφύγει.

Στη συνέχεια ο Αλέξανδρος Γέροντας ήταν εκείνος που αντιλήφθηκε τι συμβαίνει και έτρεξε να μπει μέσα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής όταν και δέχθηκε τους πυροβολισμούς.

Οι δύο άτυχοι νεαροί, Φουντούλης και Καπελώνης, είχαν γυρισμένη την πλάτη, γύρισαν να δουν τι συνέβη και μέχρι να προλάβουν να αντιδράσουν δέχθηκαν πυρά στο θώρακα και έπεσαν στο έδαφος.

Αμέσως μετά ο δράστη με απόλυτη ψυχραιμία τους πλησίασε, έδωσε τη χαριστική βολή, επιβιβάστηκε στη μοτοσικλέτα με το συνεργό του και διέφυγαν προς την Αττική οδό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η σκηνή της δολοφονίας διάρκεσε μόλις δέκα δευτερόλεπτα ενώ όλη η επιχείρηση μερικά λεπτά.

Κλειδί η κατάθεση του 4ου μέλους που γλίτωσε από την επίθεση

Η αντιτρομοκρατική συνεχίζει τις έρευνες και χτενίζει όλα βίντεο από κάμερες που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά και εκείνες που μπορεί να κατέγραψαν την πιθανολογούμενη οδό διαφυγής της μοτοσικλέτας.

Ωστόσο, εκείνος που αναμένεται να προσφέρει τα πιο σημαντικά στοιχεία είναι το 4ο μέλος της Χρυσής Αυγής που ήταν παρών στην επίθεση και κατάφερε να ξεφύγει παρά το γεγονός ότι ο δράστης πυροβόλησε εναντίον του δύο φορές.

Το άτομο αυτό βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και δεν έχει καταθέσει, επισήμως τουλάχιστον, στις Αρχές κάτι που αναμένεται να γίνει αύριο. Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι ενδεχομένως ο μάρτυρας αυτός να έχει δει το πρόσωπο του εκτελεστή, ο οποίος δεν είχε καμία ιδιαίτερη προφύλαξη παρά μόνο ένα τζόκεϊ στο κεφάλι, ή να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τον σωματότυπο των δύο δραστών.

Γιατί οι αρχές κοιτούν προς την άκρα αριστερά και το νέο αντάρτικο πόλης

Οπως αναφέρουν στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, οι υποψίες στρέφονται στον κύκλο ατόμων που συγκροτούσαν την οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» και διέφυγαν από το μπαράζ συλλήψεων τρομοκρατών τη διετία 2010 – 2012.

Ενδεχομένως να πρόκειται για πρωοεμφανιζόμενη οργάνωση με παλαιότερα και νέα μέλη ή για εκ νέου ενεργοποίηση της «Σέχτας» ενώ πάντα υπάρχει στα υπόψιν και ο καταδικασμένος για τον «Επαναστατικό Αγώνα» Νίκος Μαζιώτης.

Εκείνο που κάνει τις αρχές να κοιτούν προς την αριστερή τρομοκρατία είναι η σφοδρότητα με την οποία πραγματοποιήθηκε η επίθεση, καθώς ο εκτελεστής πυροβόλησε δώδεκα φορές κατά των θυμάτων του, ενώ τους έδωσε και τη χαριστική βολή.

Οι ενέργειες φέρνουν στο μυαλό τις επιθέσεις της Σέχτας που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο του αστυνομικού Νεκτάριο Σάββα, κατά του οποίου πυροβόλησαν τουλάχιστον 24 φορές, και το θάνατο του δημοσιογράφου Σωκραη Γκιόλια, ο οποίος είχε δεχθεί 13 σφαίρες

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι οι δώδεκα κάλυκες των 9 mm που περισυνελέγησαν από το σημείο, προέρχονται από πιστόλι Zastava, το οποίο ήταν «καθαρό» καθώς δεν ταυτοποιήθηκε με παλαιότερες τρομοκρατικές ή άλλες ενέργειες.

Από την αντιτρομοκρατική συνδέουν το γεγονός αυτό με το οπλοστάσιο της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως το είχε δώσει η ίδια στη δημοσιότητα, το οποίο περιλάμβανε και πιστόλια Zastava.

Αυτά τα στοιχεία κάνουν τις αρχές να εκτιμούν ότι τουλάχιστον ένα μέλος της οργάνωσης, ενδεχομένως ο εκτελεστής, είναι πάντα παρών σε αντίστοιχες ενέργειες.

Ανησυχία στην κυβέρνηση

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση παρακολουθεί τα γεγονότα και στους κόλπους της επικρατεί προβληματισμός καθώς ο κύκλος αίματος και πολιτικής βίας που όπως όλα φαίνεται έχει ανοίξει μπορεί να δυναμιτίσει επικίνδυνα την ατμόσφαιρα και να απειλήσει τη δημοκρατική ομαλότητα…

Βρέθηκε η μηχανή των ψυχρών εκτελεστών

Στο ρέμα της Χελιδονούς στην Κηφισιά βρέθηκε η μηχανή στην οποία επέβαιναν οι δυο εκτελεστές. Οι δράστες έριξαν τη μηχανή μέσα στο νερό προκειμένου να εξαφανίσουν αποτυπώματα τους και τυχόν γενετικό υλικό.

Επίσης, το γεγονός ότι το ρέμα της Χελιδονούς βρίσκεται σε ερημική τοποθεσία υποδεικνύει ότι οι δυο εκτελεστές δεν έδρασαν μόνοι τους αλλά είχαν σίγουρα και συνεργούς οι οποίοι τους παρέλαβαν από το σημείο που πέταξαν τη μηχανή και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν όλοι μαζί.

ΚΟΙΝΩΝΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...