Θύελλα στο πολιτικό σκηνικό μετά την απόφαση του ΣτΕ για τα κανάλια

Στο «κόκκινο» ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες και τη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, η οποία εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΣτΕ.

Από την πρώτη στιγμή, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέδωσαν σκληρές ανακοινώσεις, ζητώντας την απομάκρυνση του υπουργού Επικρατείας και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Το πολιτικό θερμόμετρο, ανέβηκε από την πρώτη στιγμή με τη δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη αμέσως μετά την απόφαση, καθώς μεταξύ άλλων είπε χαρακτηριστικά πως «αυτοί που έκριναν συνταγματικά τα μνημόνια, μας γυρίζουν σε καθεστώς ανομίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook, συντάχθηκε στο πλευρό της κυβερνητικής εκπροσώπου, τονίζοντας πως «οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν με δικαστικά πραξικοπήματα» και προσθέτοντας ότι «έχουμε πόλεμο και η Αριστερά ξέρει να πολεμάει».

Ν.Δ.: Ολισθηρός δρόμος εκτροπής

«Ο διαγωνισμός – παρωδία ακυρώθηκε. Ο “νόμος Παππά” ανήκει πια στο παρελθόν», ήταν το πρώτο σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σημείωσε ότι «οι προκλητικές, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, δεν πέρασαν».

Στοχοποιώντας τον πρωθυπουργό, η Ν.Δ. επεσήμανε ότι «ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να διχάσει τους Έλληνες» και υπογράμμισε πως «σήμερα είναι περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη η αποχώρησή του από την εξουσία και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών».

Μάλιστα, η Ν.Δ. προανήγγειλε ότι  «θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες ολοκληρωμένη πρόταση για την ουσιαστική αποκατάσταση της πολυφωνίας και τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου».Από το στόχαστρο της ΝΔ δεν θα μπορούσε να ξεφύγει η δήλωση της Όλγα Γεροβασίλη.

«Η κυβέρνηση στον πανικό της αμφισβητεί με τον πιο αυταρχικό και προκλητικό τρόπο την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας», ανέφερε η ανακοίνωση της ΝΔ και υπογράμμιζε πως «γίνεται επικίνδυνη για την ίδια τη Δημοκρατία μπαίνοντας σε έναν πολύ ολισθηρό δρόμο εκτροπής από την δημοκρατική τάξη και τη συνταγματική ομαλότητα».

Γεννηματά: Πολιτικά έκθετη η κυβέρνηση – Να παραιτηθεί ο Παππάς                                                               

Την παραίτηση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, ζήτησε και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά. «Σήμερα νίκησε το κράτος δικαίου απέναντι στον αυταρχισμό και στον καθεστωτισμό των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Ειπώθηκε το μεγάλο όχι στο «μαύρο» στην ενημέρωση», επεσήμανε η κυρία Γεννηματά, προσθέτοντας:

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σεβαστεί πλήρως την απόφαση της Δικαιοσύνης και να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση της νομιμότητας, με την απόδοση των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ.«Η Κυβέρνηση είναι πολιτικά έκθετη.

Οι μεθοδεύσεις τους θα τους ακολουθούν για πάντα. Επιβάλλεται τουλάχιστον για λόγους πολιτικής και ηθικής τάξεως να απομακρυνθεί άμεσα ο φυσικός αυτουργός και κύριος εκτελεστής αυτής της καθεστωτικής επιχείρησης ο Υπουργός κ.Παππάς», κατέληξε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Τώρα ο υπουργός Επικρατείας είναι αντιμέτωπος με τις πολιτικές του ευθύνες. Κι όποιος έχει πολιτικές ευθύνες παραιτείται. Δεν συνεχίζω, όμως, άλλο με τον κ. Παππά. Ο λαός λέει πως τους ξαρμάτωτους δεν τους χτυπάμε. Και ο ίδιος είναι θεσμικά και πολιτικά μια τέτοια περίπτωση», είπε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος.

Βενιζέλος: Αναγγελία κατάλυσης του Συντάγματος η δήλωση Γεροβασίλη

Ως επίσημη αναγγελία κατάλυσης του Συντάγματος χαρακτήρισε την κυβερνητική αντίδραση στην απόφαση του ΣτΕ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας τη δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη «θεσμικά χυδαία, αυταρχικά πεισματική και πολιτικά αυτοκτονική».

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος προέβλεψε πως η κυβέρνηση θα «ακολουθήσει με φόρα τον κατήφορό της». Μάλιστα, ο κ.Βενιζέλος ήταν ιδιαίτερα δηκτικός στους χαρακτηρισμούς του για τη δήλωση της κ.Γεροβασίλη.

Ποτάμι: Οι προσπάθειες εκβιασμού των δικαστών απέτυχαν

«Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση. Να σεβαστεί το ΕΣΡ και να μην επιμείνει στον παραλογισμό ότι στην Ελλάδα θα εκπέμπουν μόνο 4 κανάλια. Ο κ. Παππάς, με την άδεια του κ. Τσίπρα όμως, θεώρησε ότι μπορεί να παραβιάσει το Σύνταγμα προκειμένου να στήσει ένα ελεγχόμενο τοπίο στην ενημέρωση», ανέφερε μεταξύ άλλων το Ποτάμι.

«Οι προσπάθειες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να εκβιάσουν τους δικαστές απέτυχαν», υπογράμμισε το Ποτάμι και σημείωσε πως «τώρα ήρθε η στιγμή των ευθυνών. Ο κ. Παππάς πρέπει να παραιτηθεί και ο κ. Τσίπρας πρέπει να απολογηθεί».

ΚΚΕ: Το ΣτΕ ακύρωσε έναν απαράδεκτο νόμο

Αιχμηρή ήταν και η ανακοίνωση του ΚΚΕ, το οποίο τονίζει ότι η απόφαση του ΣτΕ «ναι μεν ακύρωσε έναν απαράδεκτο νόμο, δεν αντιμετώπισε, όμως, το πρόβλημα της ενημέρωσης».«Η θέση της κυβέρνησης, έτσι όπως εκφράστηκε με τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, αποτελεί μνημείο θράσους και υποκρισίας», σημειώνει το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Η πηγή των προβλημάτων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, είτε με το σημερινό, είτε με το προηγούμενο, είτε με όποιο άλλο ενδιάμεσο καθεστώς τελικά ρυθμιστεί, βρίσκεται στο γεγονός ότι τα ΜΜΕ ανήκουν στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτό είναι το βασικό ζήτημα που ο λαός πρέπει να καταδικάσει και να ανατρέψει».

Ένωση Κεντρώων: Μοιραίο λάθος του Παππά

Για μοιραίο λάθος του υπουργού Επικρατείας έκανε λόγο τέλος, η Ένωση Κεντρώων. Η απόφαση, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων, εκτιμάτο ως αναμενόμενη γιατί οι δικαστές δεν παίζουν με το Σύνταγμα και τους νόμους.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...