Θ. Καλαβρουζιώτης: Η ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ αξίζει ένα καλύτερο αύριο

Ιδιαίτερο και σύνθετο το ενδιαφέρον, για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, βλέπει το πρώην Διευθυντικό Τραπεζικό στέλεχος ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΑΒΡΟΥΖΙΩΤΗΣ  και για το λόγο αυτό, τον συναντούμε και πάλι υποψήφιο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας με τον συνδυασμό του περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα <<Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο >>.Μια υποψηφιότητα με προοπτική.


Στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ήταν ξανά υποψήφιος με τον Απόστολο Κατσιφάρα και εξελέγη επιλαχών Περιφερειακός Σύμβουλος. .Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Χάλκειας κατά το πρόσφατο παρελθόν και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπακτίας και είχε πάντα άποψη, για τα σημαντικά ζητήματα της περιοχής και την κατέθετε όπως και τώρα , χωρίς φόβο και πάθος.
Παράλληλα, έδειξε το ενδιαφέρον του, για την Περιφέρεια στο σύνολό της, αφού με τις πολλαπλές δραστηριότητες του και ενασχολήσεις ( Αθλητικά -Πολιτιστικά – Πολιτικά – Συνδικαλιστικά ) ασκούσε και ασκεί πάντα παρεμβάσεις, σε μεγάλα θέματα που αφορούσαν στην προοπτική του τόπου μας . 


Ίσως η ενασχόληση με τα ευρύτερα ζητήματα της Περιφέρειας ,τον γοήτευσε, και σ’ αυτές τις εκλογές, επέλεξε και πάλι  να ασχοληθεί με την Περιφέρεια Αιτωλοακαρνανίας , θέτοντας υποψηφιότητα, με το νυν περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.
«Το κίνητρο για την ενασχόληση μου με τις περιφερειακές εκλογές, είναι αρχικά η παρουσία του περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, ο οποίος την επόμενη ημέρα  μπορεί να εγγυηθεί την προοπτική της περιφέρειάς μας», δηλώνει ευθύς εξ αρχής ο ίδιος, αφού πρέπει να εξηγήσει, γιατί έλαβε την απόφαση αυτή.Συμμετέχω χωρίς σκέψη σε μια επιτυχημένη ομάδα. Η απόφασή μου

δεν είναι παρορμητική ούτε συναισθηματική .Η αυτοδιοικητική πρότασή του συνδυασμού <<Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο >> κάτω από την ηγεσία ενός άκρως επιτυχημένου Περιφερειάρχη, δείχνει τον δρόμο για μια ευρωπαϊκή προσέγγιση στις σύγχρονες απαιτήσεις της αιρετής Περιφέρειας. Θέλουμε ,όλοι όσοι συμμετέχουμε στον συνδυασμό <<Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο>>με συγκεκριμένες πράξεις και στοχευμένο πρόγραμμά να ολοκληρώσουμε ένα έργο που άρχισε προ 8,5 ετών. Θέλουμε να αναπτύξουμε τις υποδομές μας και να διαμορφώσουμε ένα κοινωνικό δίχτυ για όλους τους συμπολίτες μας.

Με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα συνεχίζουμε την προσπάθεια για μια σύγχρονη, ανθρώπινη, αναπτυξιακή Δυτική Ελλάδα Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συστρατευθούν στην προσπάθεια μας.
Και δεν μένει μόνο εκεί… «Στην δύσκολη περίοδο που πέρασε η χώρα μας, φυσικά και η περιφέρειά μας, η διοίκηση του Απόστολου Κατσιφάρα, έφερε σημαντικά αποτελέσματα, τα οποία έχουν την αναγνώριση του συνόλου των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας», εξηγεί ο Θανάσης ΚΑΛΑΒΡΟΥΖΙΩΤΗΣ. Συμπληρώνει πως «δεν είναι τυχαίο, πως ο κ.ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ , είναι απ’ τους πρώτους σε δημοτικότητα, περιφερειάρχες της χώρας μας, όπως επίσης καθόλου τυχαίο δεν είναι και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, το γεγονός ότι η Περιφέρεια ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, έχει καταγράψει το δικό της ρεκόρ, στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, και των στοχευμένων ενεργειών σε όλα τα κοινωνικά ζητήματα».Τι μπορεί να επιζητάει ο ίδιος, με την ενασχόλησή του, σ’ αυτή την προσπάθεια, θα πρέπει να είναι η επόμενη ερώτησή, που πρέπει να του τεθεί και ο ίδιος, απαντάει:«Είναι ιδιαίτερα γοητευτικό και χρήσιμο, να έχεις συμμετοχή, σε μια προσπάθεια, που στο τέλος της, μπορεί να έχει μετατρέψει την περιφέρειά μας, , σε τόπο προόδου και προκοπής. Με κατοίκους, οι οποίοι απ’ αυτή την πρόοδο, μπορούν να ορίσουν καλύτερα την ζωή τους και να ξεφύγουν, απ’ το γκρίζο που αντιμετωπίζουν, παντού, σήμερα».


Πολλές οι ερωτήσεις, που ακολούθησαν και καταγράφονται κάποιες; 

-Πως μπορείτε εσείς, ως εκλεγόμενος περιφερειακός σύμβουλος, να συμβάλλετε σ’ αυτή την προοπτική;
-Η πεποίθηση μου είναι, ότι όταν κάποιος εκλέγεται περιφερειακός σύμβουλος, έχει μεγάλο πεδίο δράσης και μεγαλύτερο πεδίο προσφοράς. Είναι και πρέπει να είναι ο συνδετικός κρίκος με τους Δήμους και τις Κοινότητες και με όλες τις Δομές και Οργανώσεις.Θέλω να πιστεύω , ότι γνωρίζω αρκετά καλά, λόγω των επαγγελματικών αλλά και των πολλαπλών δραστηριοτήτων μου και ανησυχιών, όλο το νομό Αιτωλοακαρνανίας  , άρα και οι παρεμβάσεις μου για τα υπάρχοντα προβλήματα, αλλά και για την προοπτική της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας , (σε σχέση πάντα με την συνολική λειτουργία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,) μπορεί να είναι χρήσιμες .

-Η υπόθεση εκλογής ενός περιφερειακού συμβούλου κατά πόσο είναι δύσκολο ;
-Σε έναν τεράστιο Νομό ,από τους μεγαλύτερους της χώρας η προσπάθεια είναι πολύ δύσκολη,όταν αυτή συνοδεύετε και από τον ανταγωνισμό μεταξύ πολύ αξιόλογων συνυποψηφίων και τώρα με την απλή αναλογική δυσκολεύει περισσότερο .Επί πλέον σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο, ο στόχος , έχει μια επί πλέον αγωνία. Να αποκατασταθεί το χαμένο κύρος, όσων ασχολούνται με τα κοινά, αφού οι ίδιοι πρώτα αποδείξουν το πόσο πραγματικές είναι οι προθέσεις τους, όπως θα καταγράφονται σε κάθε ιδιωτική ή δημόσια συζήτηση. Σ’ αυτό το συνολικό τοπίο, όπου οι προθέσεις αυτών που ασχολούνται με τα κοινά, διαρκώς αμφισβητούνται, εμείς που έχουμε την τύχη να είμαστε υποψήφιοι, με τον συνδυασμό του Απόστολου Κατσιφάρα, ξεκινούμε από πολύ καλύτερη αφετηρία. Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας, έχει δείξει δείγματα γραφής και δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει, ούτε τις προθέσεις του, αλλά ούτε και την αποτελεσματικότητά του, την ηθική του και την διαφάνεια έργων και λόγων. Με δεδομένο αυτό, θα έλεγα ότι η εκλογή του κάθε περιφερειακού συμβούλου, πρέπει να θεωρείται μια δύσκολη προσπάθεια την οποία όμως, εκ φύσεως, αντιμετωπίζω με αισιοδοξία, η οποία κάθε ημέρα θα μεγαλώνει, μιας και ποτέ δεν έλειψε από το καθημερινό πρόγραμμα μου , η ειλικρινής και ουσιαστική επικοινωνία με όλους . Έτσι λοιπόν, μ’ αυτό που έχω κατακτήσει στην ζωή μου, την διαρκή και ειλικρινή επικοινωνία, θα πορευτώ και δικαιούμαι να είμαι αισιόδοξος.

-Οι προοπτικές για τον συνδυασμό συνολικά, ποιες είναι;-Δε νομίζω πως ο συνδυασμός του περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, θα αντιμετωπίσει πρόβλημα επανεκλογής. Αυτό όμως, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση, πως ο ίδιος, αλλά και όσοι είμαστε δίπλα του, θα πρέπει να εφησυχάσουμε. Αντίθετα. Θα πρέπει να κινηθούμε, ο κάθε υποψήφιος, μέχρι και το τελευταίο σημείο της περιφερειακής ενότητας. Να εξηγήσουμε το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα ( και είναι μεγάλο το έργο που έχει καταγραφεί) και με απόλυτη ειλικρίνεια,και το τι μπορεί να γίνει τα επόμενα χρόνια. Να πείσουμε για το πρόγραμμα μας(άλλωστε είμαστε η μόνη παράταξη που καταθέτουμε στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδος ολοκληρωμένο και κοστολογημένο μέχρι το τελευταίο ευρώ , ρεαλιστικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα ) και το πώς μπορεί  να προκύψει το καλύτερο. Έχω την άποψη πως στον απλό πολίτη, αν απευθυνθείς με ειλικρίνεια και με συγκεκριμένα στοιχεία, θα σε ακολουθήσει και θα γίνει και ο ίδιος, ένας απ’ όλους όσους θα μετέχουν στην μεγάλη προσπάθεια, που ξεκίνησε και πρέπει να ολοκληρωθεί. Να λάβει έτσι ,μέσα από την συλλογική προσπάθεια, η Δυτική Ελλάδα, την θέση που της αξίζει και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη…

-Και βέβαια, θεωρείτε ως πιο προνομιακό χώρο δράσης, τον Δήμο Ναυπακτίας, απ όπου κατάγεστε και στον οποίο ζείτε και κινείστε . Άλλωστε είχατε εκτεθεί ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος και πριν 4 ,5 χρόνια
-Η Ναυπακτία είναι ο τόπος μου. Ένας ευλογημένος τόπος από τον Θεό. Με τόσα πολλά πλεονεκτήματα που όμοιος του δύσκολα θα βρεθεί άλλος Είναι λοιπόν γνωστή η αγάπη μου και το πάθος μου για τον τόπο μου. Όμως την ίδια αγάπη έχω για όλο τον νομό Αιτωλοακαρνανίας. Άλλωστε και λόγω δουλειάς έχω υπηρετήσει στον Νομό και έχω αγαπήσει κάθε πόλη και κάθε χωριό του. Λόγω δε και της ενασχόλησής μου χρόνια με τον Αθλητισμό  και τα Πολιτιστικά , έχω επισκεφθεί κάθε γωνιά του . Τακτικά επισκέπτομαι κάθε τι που έχει σχέση με τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά καθώς και μέρη αναψυχής και τουριστικού ενδιαφέροντος. Όλοι οι Δήμοι του νομού μας είναι ξεχωριστοί και αξίζουν μεγαλύτερης προσοχήςΟ κ. Θανάσης Καλαβρουζιώτηςκλείνοντας μας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δίνω τη μάχη για την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας με ανεξάντλητη αισιοδοξία. Είμαι έτοιμος να αφιερωθώ αποκλειστικά στο πώς θα διατηρήσουμε την περιφέρειά μας στη θέση που τις αξίζει. Στο πώς θα δημιουργήσουμε την εικόνα του τόπο μας έτσι ,που να μας κάνει όλους περήφανους. Μπήκα στον αγώνα αυτό με πλήρη συνείδηση της μεγάλης ευθύνης που αναλαμβάνω και με κίνητρο τη μεγάλη αγάπη που έχω για τον τόπο αυτό από τον οποίο προέρχομαι>>.

Αγαπητοί συντοπίτες

Η ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ αξίζει ένα καλύτερο αύριο .Σας καλώ λοιπόν να συμπορευθούμε με τον συνδυασμό << Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο>> του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφαρα και με σεβασμό προς όλους απευθύνομαι και :

ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΑΒΡΟΥΖΙΩΤΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ <<ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ>>

του Απόστολου Κατσιφάρα



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...