Θ. Φέσσας: Με επενδύσεις, δουλειές και ανάπτυξη, θα επιστρέψει η χαμένη εμπιστοσύνη

Οι Ελληνικές επιχειρήσεις είναι έτοιμες να συμβάλουν στην εξυγίανση και στην ανάπτυξη της χώρας και μόνο την δημιουργία ενός φιλικού προς τις επιχειρήσεις περιβάλλοντος αγοράς,  θα μπορέσουμε να φέρουμε μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις και να δημιουργήσουμε πολλές και καλές θέσεις εργασίας, αναμένεται να τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Θεόδωρος Φέσσας, κατά την ομιλία του, στην Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Τετάρτη.

 

Το μήνυμα που σκοπεύει να στείλει ο ΣΕΒ, αναμένεται να εστιάζει στην ανάγκη για σημαντικές μεταρρυθμίσεις που στον Σύνδεσμο, θεωρούν ότι είναι ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί αυτή η μακρόχρονη, επίμονη κρίση εμπιστοσύνης που ταλαιπωρεί τη χώρα.

 

Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Φέσσας, αναμένεται να ζητήσει ακόμη πιο βαθιές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που απελευθερώνουν αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, καταργούν ειδικά προνόμια, κτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης με την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα, δημιουργούν προϋποθέσεις δυναμικής ανάπτυξης και παραγωγής νέου πλούτου για τους πολλούς.

 

Στο μήνυμα αυτό πρόκειται να δώσει έμφαση ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας κατά την προσεχή γενική συνέλευση των μελών του Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο Μέγαρο Μουσικής ενώ αναμένεται να τονίσει ακόμη ότι «Η χαμένη εμπιστοσύνη ξανακερδίζεται με ιδιωτικές επενδύσεις, δουλειές και ανάπτυξη».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο ΣΕΒ, θα επαναλάβει τη θέση του για  την ανάγκη δημιουργίας ενός φιλικού προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλοντος και με τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές, οι ελληνικές επιχειρήσεις μέλη του ΣΕΒ είναι έτοιμες να συμβάλλουν στην εξυγίανση και στην ανάπτυξη της χώρας.

 

Από τον Σύνδεσμό θεωρούν ότι μόνο έτσι θα έρθουν στην αγορά, μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις και θα μπορέσουν να δημιουργηθούν πολλές και καλές θέσεις εργασίας.

 

Η Συνέλευση της Τετάρτης αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς συμπίπτει και με τη συμπλήρωση 110 χρόνων από την ιδρυτική πράξη του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και Βιοτεχνών (ΣΕΒΒ) το 1907 ο οποίος συνέβαλε στη δημιουργία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας το 1910 και στ πρώτο θεσμικό πλαίσιο «περί προαγωγής της βιομηχανίας και βιοτεχνίας» με τον νόμο 2946 το 1922. Το 1946 μετονομάσθηκε σε Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων ενώ το 1962 με την προοπτική ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ γίνεται μέλος της UNICE (της σημερινής BusinessEurope) και δημιουργεί γραφείο στις Βρυξέλλες. Το 1979, με τη συμφωνία ένταξης, ο ΣΕΒ μετονομάζεται σε Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών και το 2007 μετονομάζεται σε Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/285975-TH-PHessas-Me-ependyseis-doyleies-kai-anaptyxe-tha-epistrepsei-e-chamene-empistosyne ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...