Ιππικος:''Καί τού χρόνου στό Αντίρριο''

pindouΤα αγαπημένα Πίνδου έφυγαν από το Αντίρριο αφήνοντας πίσω τους τα παιδιά ευχαριστημένα αλλά ………..δεν τους έφτασε όπως σε όλα τα παιδιά, σε όλες τις περιοχές. Έκαναν δύο και τρεις βόλτες το κάθε ένα αχόρταγα. Το χρόνο που περίμεναν την σειρά τους χάιδευαν ακούραστα τα άλογα. Προς ευχάριστη έκπληξη μας έκαναν βόλτα και μεγαλύτεροι αναπολώντας τα παλιά στο Αντίρριο όταν ακόμα δεν υπήρχε άσφαλτος, κινούνταν λίγα έως ελάχιστα αυτοκίνητα ώσπου και το τελευταίο άλογο του Αντιρρίου, ο Ντορής και η φιγούρα του έσβησαν από το φόντο του μακρύ χωματόδρομου, αλλά δεν έσβησαν  από την μνήμη όσων τον θυμούνται ακούραστο και περιποιημένο, στο καθημερινό δρομολόγιο Καραούλια – Αντίρριο.

Τα παιδιά του Αντιρρίου είναι σίγουρο οτι θα κρατήσουν αυτή την ανάμνηση του φετινού καλοκαιριού στην κορυφή των καλών αναμνήσεων τους μέχρι το επόμενο, που θα είναι πάλι τα άλογα του συλλόγου εκεί πιο οργανωμένα και περισσότερα. Οι ευχές και οι ευχαριστίες των μεγαλυτέρων, μας εμψύχωσαν και μας τόνωσαν το ηθικό για αυτό και τους ευχαριστούμε πολύ. Το πέρασμα μερικών αλόγων του ιππικού συλλόγου από τους δρόμους του χωριού και η κατάληξη του στην πλαζ ήταν που τους χαροποίησε όλους. Οι ιππείς ένιωσαν την ζεστασιά των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών και όλοι μαζί έγιναν μια παρέα κάνοντας  τα φλας των φωτογραφικών μηχανών να αστράφτουν μέχρι αργά το βράδυ. Κοινή παράκληση και προσμονή των μελών του ιππικού και των πολιτών του Αντιρρίου, μεταφέρθηκε προς το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας η επόμενη εκδήλωση να είναι πολύ μεγαλύτερη.

 Κάθε φορά κάνοντας τον απολογισμό κάθε εκδήλωσης νομίζουμε οτι γινόμαστε γραφικοί βγάζοντας το ίδιο τελικό συναίσθημα με διαφορετικές ίσως φράσεις αλλά κάθε περιοχή και κάθε χωριό αφήνει  την δική του σφραγίδα στην μεγάλη καρδιά και την μεγάλη οικογένεια του ιππικού συλλόγου. Θέλουμε να πιστεύουμε οτι δεν κουράσαμε μεταδίδοντας την συγκίνηση και την χαρά που εισπράττουμε όπως να είστε  βέβαιοι οτι δεν κουράστηκαν τα άλογα και τα μέλη του ιππικού συλλόγου που κάθε φορά τα συνοδεύουν. Τα Πίνδου του ιππικού συλλόγου είχαν ένα υπέροχο κοινό και τα μέλη του ιππικού, τις καλύτερες εντυπώσεις στο νοτιότερο άκρο της ομώνυμης οροσειράς, το Αντίρριο. Η πλατεία Χορμόβα ήταν το καλύτερο σημείο του Αντιρρίου στο οποίο βρέθηκαν τα άλογα της συγκεκριμένης φυλής. Έκαναν βόλτες τα παιδιά περνώντας εμπρός από τις προτομές των αρχαίων Ελλήνων που μερικοί έγραψαν  πολλά για αυτά όπως και τις υπόλοιπες Ελληνικές φυλές. Στον πιο κάτω σύνδεσμο μπορείτε να πληροφορηθείτε πολύ περισσότερα για τις Ελληνικές φυλές. http://www.ei-gr.com/2011/02/blog-post_10.html

 Το κεντρικό μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά να καταλάβουν αυτό το καλοκαίρι ήταν με πράξεις τι είναι ο εθελοντισμός. Κάθε παιδί πρέπει να μάθει με ζωντανά παραδείγματα από τώρα συμπληρώνοντας τις διδαχές των γονέων και των δασκάλων του, πως μεγαλώνοντας είναι καλό να προσφέρει χαρά και υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο, διαθέτοντας λίγο ελεύθερο χρόνο και κάποιο <<αγαθό>>  που έχει  σε αυτούς που δεν μπορούν να το αποκτήσουν  (κυρίως λόγο χώρου και χρόνου όσον αφορά στο άλογο) .  Αυτό το <<αγαθό >> σε αυτή την περίπτωση το προσφέρουν τα μέλη του ιππικού, χωρίς να σκέφτονται το αντάλλαγμα για αυτό.  Ο ιππικός σύλλογος επενδύει στο μέλλον του, και θα ήταν μεγάλη χαρά όλων εμάς να δούμε τα παιδάκια που τώρα κάναμε βόλτες σε Ναυπακτία και Δωρίδα να οδηγούν τα δικά τους άλογα όταν μεγαλώσουν δίνοντας χαρά και αγάπη στα μικρά παιδία των επόμενων γενεών. 

Θα μπορούσε ο ιππικός σύλλογος μέσα από αυτό να έχει ένα μικρό ή ελάχιστο κέρδος όπως σχεδόν παντού αφελέστατα προτάθηκε από όσους παρακολουθούσαν την ουρά και την λαχτάρα των παιδιών όπου ήταν τα Πίνδου, αλλά σκοπός του συλλόγου δεν είναι να κάνει <<περιουσία>> εκμεταλλευόμενος την αγάπη και την λαχτάρα του παιδιού ή του κόσμου για το άλογο. Σκοπός είναι να μάθει σε όλους οτι είναι κυριολεκτικά πλούτος στην ψυχή όλων, το συναίσθημα της  προσφοράς.  Σε κάθε περιοχή υπάρχουν σύλλογοι που έχουν στηρίξει όλη τους την ύπαρξη στον εθελοντισμό και είναι πολύ εύκολο να τους αναγνωρίσουμε από το έργο τους, να συνταχτούμε μαζί με τους υπόλοιπους εθελοντές μέλη  τους, ανεξαρτήτου αντικειμένου και να προσφέρουμε ότι μπορούμε και όταν μπορούμε. <<Κανείς δεν περισσεύει >> ήταν μια φρά

ση φίλου του συλλόγου μας, μέλος άλλου συλλόγου της περιοχής, εθελοντές και αυτοί με άλλο αντικείμενο. Τολμούμε να την χρησιμοποιήσουμε πίσω από την ανωνυμία της , για να δείξουμε οτι υπάρχουν πολλοί γύρω μας που αγωνίζονται εθελοντικά για το καλύτερο. Ας επιλέξει κάποιος τι του ταιριάζει περισσότερο και από το χρόνο τους ας διαθέσει λίγο για το κοινό καλό, γιατί αξίζει τον κόπο πραγματικά.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...