Ιράκ: Ιστορική επίσκεψη από τον Πάπα Φραγκίσκο

Ιράκ: Ιστορική επίσκεψη από τον Πάπα Φραγκίσκο
Ιράκ: Ιστορική επίσκεψη από τον Πάπα Φραγκίσκο

Ιστορική επίσκεψη στο Ιράκ πραγματοποιεί από την Παρασκευή ο Πάπας Φραγκίσκος, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Μάλιστα επεφύλαξε ένα ισχυρότατο σοκ στους σωματοφύλακές του, όταν κατέβασε το τζάμι της θωρακισμένης λιμουζίνας για να χαιρετίσει τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στους δρόμους της Βαγδάτης.

Κόντρα στον δυνατό αέρα ο πάπας Φραγκίσκος κατέβηκε τη σκάλα του αεροπλάνου και έγινε ο πρώτος επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας που πάτησε το πόδι του στο πολύπαθο Ιράκ, στο πιο επικίνδυνο ταξίδι του στο εξωτερικό από τότε που ανέλαβε χρέη Ποντίφικα.

Όμως ο Φραγκίσκος προκάλεσε σοκ στους υπεύθυνους για την ασφάλεια του όταν κατέβασε το παράθυρο του θωρακισμένου αυτοκινήτου και ευλόγησε τους Ιρακινούς που είχαν συγκεντρωθεί κατά μήκος της διαδρομής από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της Βαγδάτης.

«Έρχομαι ως μετανοών, ζητώντας συγχώρεση από τον ουρανό, από τους αδελφούς και τις αδελφές μου, για την τόση καταστροφή και αγριότητα.» Χωρίς να φορά μάσκα ο Φραγκίσκος προσκύνησε στην εκκλησία όπου είχαν σκοτωθεί δεκάδες χριστιανοί από επίθεση τζιχαντιστών πριν από οκτώ χρόνια και απηύθυνε έκκληση για ειρηνική συνύπαρξη.

Το Σαββατοκύριακο ο πάπας θα διασχίσει το Ιράκ από νότο προς βορρά. Από την ιερή πόλη των σιιτών Νατζάφ όπου θα επισκεφτεί τον ηγέτη τους αγιατολάχ Σιστάνι, μέχρι τη Μοσούλη, το πρώην προπύργιο των τζιχανιστών του Ισλαμικού Κράτους, και το Ερμπίλ του ιρακινού Κουρδιστάν, όπου θα χοροστατήσει σε λειτουργία σε στάδιο.

Μετά από δεκαετίες πολέμων, περίπου 250.000 χριστιανοί διαφόρων δογμάτων έχουν απομείνει στο Ιράκ από ενάμιση εκατομμύρια που ζούσαν στη χώρα επί καθεστώτος Σαντάμ Χουσεϊν.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...