Ιράν: Ανακαλύφθηκαν οι (ίσως) αρχαιότερες τοιχογραφίες του κόσμου

Iρανός αρχαιολόγος ανακάλυψε, σύμφωνα με τον ίδιο, τις αρχαιότερες τοιχογραφίες στον πλανήτη.

Συγκεκριμένα, τα σύμβολα, ανακαλύφθηκαν από τον Dr Mohammed Naserifard σε ένα σύμπλεγμα βράχων έξω από την πόλη Khomeyn στο δυτικό Ιράν, με τον ίδιο να θεωρεί πως χρονολογούνται αρκετές χιλιάδες χρόνια. Παρ’ όλα αυτά οι κυρώσεις των Αμερικανών στους Ιρανούς επιστήμονες δυσκολεύουν το έργο τους, καθώς γίνεται πιο δύσκολη η χρήση των σωστών εργαλείων που θα οδηγήσουν στην χρονολόγηση των συμβόλων.

Από το 2002 ο Dr Naserifard φαίνεται πως έχει προχωρήσει στην ανακάλυψη 50.000 αρχαίων τοιχογραφιών και συμβόλων. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα του είναι η τοιχογραφία ενός ελαφιού, το οποίο χρονολογείται πριν από 4.000 χρόνια.

Ο Ιρανός αρχαιολόγος δήλωσε πως οι ανακαλύψεις του αποτελούν αποδείξεις πως οι άνθρωποι είχαν αρχίσει να αναπτύσσουν μια στοιχειώδη αίσθηση τέχνης πριν ακόμα φύγουν από τη Μέση Ανατολή. Ο ίδιος τόνισε πως: «Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος, το να βρεις αυτά είναι σαν να βρίσκεις έναν θησαυρό. Αλλά οι κυρώσεις μας έχουν στερήσει την απαραίτητη τεχνολογία. Ελπίζουμε πως σύντομα θα φέρουμε την τεχνολογία που χρειάζεται στο Ιράν και θα αποκτήσουμε περισσότερο ακριβείς και επιστημονικές πληροφορίες για τα σχέδια». 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...