Ιστορική απόφαση στη Γερμανία βάζει τέλος στο «φρένο χρέους»

Ιστορική απόφαση στη Γερμανία βάζει τέλος στο «φρένο χρέους»
Ιστορική απόφαση στη Γερμανία βάζει τέλος στο «φρένο χρέους»


25/03/2020 – 19:49

Πακέτο βοήθειας ύψους 1,1 τρισ. ευρώ ενέκρινε σήμερα το απόγευμα η Μπούντεσταγκ για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει ξεσπάσει από την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Η απόφαση αυτή βάζει τέλος στις πολιτικές ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και κατοχυρωμένου «φρένου» στο χρέος που ακολουθούσαν οι γερμανικές κυβερνήσεις από το 2013.

Τα χρήματα θα κατευθυνθούν στην ενίσχυση της οικονομίας της χώρας, με την κυβέρνηση να αναζητά τον δανεισμό 156 δισεκατομμυρίων ευρώ για φέτος, ξεπερνώντας το όριο των 100 δισ. που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Οι βουλευτές ενέκριναν το πακέτο, που θα πρέπει τώρα να περάσει από την Μπούντεσρατ (το σώμα που αντιπροσωπεύει το δεκαέξι ομόσπονδα κράτη της Γερμανίας σε εθνικό επίπεδο) για να στηρίξουν τις υπηρεσίες υγείας, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά και το νομοσχέδιο θα πάει τώρα προς ψήφιση στα ομοσπονδιακά κρατίδια, όπου θεωρείται δεδομένο ότι θα περάσει και από εκεί.

«Έρχονται δύσκολες εβδομάδες μπροστά μας. Μπορούμε να ανταπεξέλθουμε εάν δείξουμε αλληλεγγύη» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς όσους μάχονται στην πρώτη γραμμή, όπως τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες υγείας, τους οδηγούς λεωφορείων και άλλους που προσφέρουν παρά τον κίνδυνο να εκτεθούν στον ιό.

Η σημερινή συνεδρίαση έγινε απουσία της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία βρίσκεται σε προληπτική καραντίνα στο σπίτι της αφού ήρθε σε επαφή με τον γιατρό της, ο οποίος εκ των υστέρων βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Η ίδια ήταν αρνητική και στο δεύτερο τεστ που υποβλήθηκε τα αποτελέσματα του οποίου έγιναν γνωστά σήμερα.

Η Γερμανία δεν έχει εφαρμόσει ακόμη ολοκληρωτική καραντίνα, όπως άλλες χώρες, όμως έχει απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις άνω των δύο ατόμων. Οι πολίτες μπορούν να αθλούνται σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και να ψωνίζουν για τα βασικά αγαθά.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...