Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Συναγερμός για τσουνάμι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Συναγερμός για τσουνάμι (ΒΙΝΤΕΟ)
Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Ιαπωνία - Συναγερμός για τσουνάμι στη Φουκουσίμα

Μεγάλος σεισμός 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου μετά τις 16.00 ώρα Ελλάδας στην Ιαπωνία στην περιοχή της Φουκουσίμα.

Μια ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών, σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση, σημειώθηκε στα ανοιχτά της ανατολικής Ιαπωνίας, στην περιοχή της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα ανοιχτά της επαρχίας Φουκουσίμα, σε εστιακό βάθος 60 χιλιομέτρων. Αρχικά σύμφωνα με το sputnik είχε δοθεί προειδοποίηση για τσουναμι στην Φουκουσίμα όμως τελικά δεν έχει συμβεί ακόμη. Για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ενώ πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων έχουν ανεβάσει βίντεο από την ώρα του σεισμού που ταρακούνησε για τα καλά το Τόκιο.

#tokyo #earthquake 😲 https://t.co/wf4kNSOyjT

— Denisse (@denissethepiece) February 13, 2021

Σύμφωνα με την αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS η δόνηση ήταν μεγέθους 7 βαθμών. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα ανοιχτά της επαρχίας Φουκουσίμα, ανατολικά του νησιού Χόνσου, σε εστιακό βάθος 60 χιλιομέτρων. Δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

Metro en #Tokio #Sismo #temblor #Earthquake #Japan #Japon M7.1 #terremoto https://t.co/2vWG1OSPoG

— Quake Alarm México® (@QuakeAlarmMex) February 13, 2021

Ο σεισμός έγινε αισθητός στο Τόκιο. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε ότι «μολονότι ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες ελαφρές αλλαγές στο επίπεδο της θάλασσας στις παράκτιες περιοχές, ο σεισμός δεν προκάλεσε ζημιές στην Ιαπωνία». Δεν αναφέρθηκαν επίσης προβλήματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις Τοκαϊμούρα, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι NHK.

Whoa a little shaking in Japan tonight. #Earthquake pic.twitter.com/Fg5vLATU73

— ダリル・ワートン-リグビー Darryl Wharton-Rigby (@whartonrigby) February 13, 2021

Πριν από δέκα χρόνια, στις 11 Μαρτίου 2011, μετά τον ισχυρό σεισμό των 9-9,1 βαθμών στο Σεντάι του νησιού Χόνσου, ένα τεράστιο τσουνάμι έπληξε τις ιαπωνικές ακτές, ένα γεγονός που τις επόμενες ημέρες προκάλεσε αλλεπάλληλες εκρήξεις στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Ι, με αποτέλεσμα να ανέβουν επικίνδυνα τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή. Το πυρηνικό ατύχημα ήταν το χειρότερο που είχε συμβεί στον πλανήτη εδώ και 25 χρόνια. Πολλές χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον σεισμό και το τσουνάμι που προκάλεσε επίσης ανυπολόγιστες καταστροφές σε κτίρια και υποδομές.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...