Ι.Φωτήλας:Ανοχύρωτοι οι κάτοικοι του Ρίου μετά από βροχή;

Στην έλλειψη προστασίας από πλημμυρικά φαινόμενα των ιδιοκτησιών που συνορεύουν με την προβλήτα του Ρίου αναφέρεται με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Πολιτισμού & Αθλητισμού ο βουλευτής Αχαΐας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονας Φωτήλας.

Σύμφωνα με καταγγελίες, πολλοί ιδιοκτήτες κατοικιών στην περιοχή του Ρίου και συγκεκριμένα εκείνοι που συνορεύουν με την προβλήτα της γραμμής Ρίο – Αντίρριο, αδυνατούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους από τα πλημμυρικά φαινόμενα. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα κανένας φορέας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη και προχωρήσει στις σχετικές ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος. Για το λόγο αυτό ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί ποιος είναι ο αρμόδιος φορέας, εάν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα κάποιος σχεδιασμός για την επίλυση του προβλήματος και εάν ναι, πότε προβλέπεται να υλοποιηθεί. Επίσης, με ποιον τρόπο έχουν αντιμετωπιστεί μέχρι σήμερα οι πολίτες της περιοχής από ΟΛΠΑ και Δήμο Πατρέων και εάν έχουν προσπαθήσει να τους βοηθήσουν στην επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης με ΑΚΕ:

Προς τους Υπουργούς

  • Εσωτερικών
  • Οικονομικών
  • Ναυτιλίας& Νησιωτικής Πολιτικής
  • Πολιτισμού & Αθλητισμού

Θέμα: Ανοχύρωτοι οι κάτοικοι του Ρίου μετά από βροχή;

 

Και ενώ ξεκινάει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας – που αναμένεται να πλήξει την χώρα σχεδόν στο σύνολό της με ισχυρές βροχές, χαλάζι, χιόνι και μπόλικη αφρικανική σκόνη – στην Αχαΐα ακόμα δεν έχουν γιατρευτεί οι πληγές από τις προηγούμενες θεομηνίες (κατολισθήσεις και πλημμύρες). Και το πρόβλημα δεν αφορά μόνο στους αγρότες που είδαν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται αλλά και στους κατοίκους του αστικού ιστού που είδαν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν.

Σύμφωνα με καταγγελίες, πολλοί ιδιοκτήτες κατοικιών στην περιοχή του Ρίου και συγκεκριμένα εκείνοι που συνορεύουν με την προβλήτα της γραμμής Ρίο – Αντίρριο, αδυνατούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους από τα πλημμυρικά φαινόμενα. Για το πρόβλημά τους έχουν επανειλημμένα κάνει σχετικές αναφορές ζητώντας την παρέμβαση του αρμόδιου φορέα για την επίλυση του προβλήματος με την κατασκευή – ανάπλαση του σχετικού χώρου προκειμένου να δημιουργηθεί και για αυτούς μία ασπίδα προστασίας.

Αποτέλεσμα των δικών τους οχλήσεων είναι να βλέπουν τις υπηρεσίες να πετούν το μπαλάκι η μία στην άλλη κρύβοντας κατ’ ουσίαν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, αδιαφορώντας για το «τι μέλλει γενέσθαι». Η κατάσταση όμως έχει φτάσει στο απροχώρητο και η εξεύρεση λύσης πλέον μοιάζει μονόδρομος.

Δεδομένων των προεκτεθέντων ερωτώντα οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. Ποιος είναι ο αρμόδιος φορέας επίλυσης του εν λόγω προβλήματος ώστε να σχεδιάσει και να ολοκληρώσει το απαραίτητο έργο για την προστασία των ιδιοκτητών που συνορεύουν με την προβλήτα του Ρίου;
  2. Έχει υπάρξει μέχρι σήμερα κάποιος σχεδιασμός για την επίλυση του εν λόγω προβλήματος; Αν ναι, από ποιον υλοποιήθηκε και τι προβλέπει;
  3. Αν δεν έχει υπάρξει κάποιος σχετικός σχεδιασμός τι προτίθεστε να κάνετε για την επίλυση του εν λόγω προβλήματος και με ποιο χρονοδιάγραμμα;
  4. Με ποιον τρόπο έχουν αντιμετωπιστεί οι πολίτες αναφορικά με τις καταγγελίες που έχουν μέχρι σήμερα υλοποιήσει σε ΟΛΠΑ και Δήμο Πατρέων; Παρακαλούμε όπως κατατεθεί όλη η σχετική αλληλογραφία.

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Ιάσονας Φωτήλας

Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...