Κάλεσμα της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Πράσινο+Μπλε” Θυμάστε την «Ώρα της Γης», έστω και κάθε τέλος Μαρτίου;

  

Είναι μόλις λίγες μέρες μακριά, καθώς το Σάββατο 25 Μαρτίου στις 20:30 και για μία ώρα ακριβώς, αξιοθέατα, σημαντικά μνημεία, φορείς και επιχειρήσεις σε όλο τον πλανήτη θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα, αναδεικνύοντας για πολλοστή φορά την επιτακτική πλέον ανάγκη για προστασία του κοινού μας σπιτιού, του πλανήτη.

  Είναι η «Ώρα των Πολιτών» που ενδιαφέρονται για το αύριο!

  Μη περιμένεις να σε ενεργοποιήσουν δράσεις διαφόρων οργανώσεων όπως η δική μας.  Εάν δεν έχεις καταλάβει τόσο χρόνια τις φωνές, για αλλαγή τρόπου σκέψης… έχασες και μαζί με σένα και όλοι μας.

   Η «Ώρα της Γης» σε καλεί, για μια ακόμη φορά, να κάνεις κάτι καθημερινό για να αποκαταστήσεις ένα μικρό κομμάτι της φύσης γύρω σου. Μην πετάς σκουπίδια, μη πετάς φαγητό, φύτεψε, περπάτα, σεβάσου, είναι μερικά από αυτά που σου προτείνουμε.

    Έχουμε δυστυχώς φτάσει σε οριακό σημείο. Το 80% της φύσης στην Ευρώπη είναι σε άσχημη κατάσταση, ενώ παγκοσμίως τα είδη έχουν μειωθεί κατά 69% από το 1970 μέχρι σήμερα. Η κλιματική κρίση έχει πάψει να είναι σενάριο στα χαρτιά και έχει γίνει καθημερινότητά μας με αμέτρητες και απρόβλεπτες συνέπειες.

   Η φετινή «Ώρα της Γης» έρχεται αμέσως μετά την ιστορική συμφωνία της 15ης Διάσκεψης της Σύμβασης του ΟΗΕ για τη Βιοποικιλότητα (COP15), που επετεύχθη στο Μόντρεαλ του Καναδά τον Δεκέμβριο του 2022, για ένα νέο παγκόσμιο πλαίσιο για τη βιοποικιλότητα έως το 2030.

  Τα επόμενα επτά χρόνια είναι επομένως κρίσιμα, για να διασφαλίσουμε ότι στο τέλος της τρέχουσας δεκαετίας θα μπορούμε να μιλάμε για έναν βιώσιμο πλανήτη, όπου έχει επιτευχθεί η αναστροφή της απώλειας της βιοποικιλότητας και η αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης.

    Κάνε ότι μπορείς!

“ΔΩΣΕ ΞΑΝΑ ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ”



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...