Κίτρινα Γιλέκα: Οι γυναίκες πήραν τη σκυτάλη στην πλατεία της Βαστίλης (ΒΙΝΤΕΟ)

Κίτρινα Γιλέκα: Οι γυναίκες πήραν τη σκυτάλη στην πλατεία της Βαστίλης (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλές γυναίκες, μέλη των «Κίτρινων Γιλέκων» συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωΐ στην Πλατεία της Βαστίλης στο Παρίσι, προκειμένου να προβάλλουν και μία άλλη, «ασυνήθιστη», εικόνα του κινήματος, την επαύριο των μεγάλων διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα.

Συναθροισμένες στα σκαλιά του σταθμού Όπερα -Βαστίλη, οι γυναίκες έψαλλαν τη «Μασσαλιώτιδα», κρατώντας κίτρινα μπαλόνια στα χέρια. Κατόπιν κύκλωσαν την πλατεία, διακόπτοντας την κυκλοφορία και στην συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς την πλατεία της Δημοκρατίας (Ρεπουμπλίκ).

«Πραγματοποιώντας αυτήν την πρώτη διαδήλωση γυναικών, θελήσαμε να ανοίξουμε έναν νέο δίαυλο επικοινωνίας πέραν αυτού της βίας, διότι εκείνο που αποκλειστικά προβάλλουν τα μέσα ενημέρωσης είναι οι βιαιοπραγίες, λησμονώντας τον πυρήνα του προβλήματος», τόνισε στους δημοσιογράφους η 42 χρονη νοσοκόμα Καρέν, η οποία ταξίδευσε από τη Μασσαλία και είναι μία εκ των ιδρυτικών μελών της ομάδας «Γυναίκες Κίτρινα Γιλέκα» (Femmes gilets jeaunes) στο Facebook.

«Η σημερινή διαδήλωση δεν είναι φεμινιστική, αλλά προορισμός της είναι να προβάλλει μία ασυνήθιστη εικόνα του κινήματος», πρόσθεσε.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/350801-Kitrina-Gileka-Oi-gynaikes-peran-te-skytale-sten-plateia-tes-Bastiles-BINTEO ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...