Επηρεάζονται αρχικά το Ιόνιο και η δυτική ηπειρωτική χώρα – Τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν ανατολικότερα τη νύχτα, επηρεάζοντας Αττική(δυτικά και βόρεια) και Εύβοια – Νέα διαταραχή την Κυριακή –  Η πορεία των βροχών τις επόμενες τρεις ημέρες

Αγριεύει ξανά ο καιρός τις επόμενες ώρες.

Οι καταιγίδες αναμένεται να ενταθούν εκ νέου μετά τις μεσημβρινές ώρες, καθώς ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα πλησιάσει τη χώρα μας από την περιοχή της κεντρικής Μεσογείου προκαλώντας βροχές και τοπικές καταιγίδες από τα δυτικά, οι οποίες γρήγορα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έως τις βραδινές ώρες. 

Στην Πελοπόννησο και στην Στερεά τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα της Πελοποννήσου υπάρχει πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις  μικρού μεγέθους.

Στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο οι άνεμοι πιθανώς πρόσκαιρα να σημειώσουν σημαντική ενίσχυση. Λιγότερα και πιο τοπικά τα φαινόμενα στα νότια-νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα. 

Δείτε στον χάρτη που ακολουθεί, με τους πράσινους σχηματισμούς, την πορεία των βροχών στη  χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου

kairossimera-kairossavvato-kakokairia-aeroxeimaros

Ο βροχερός καιρός αναμένεται να διατηρηθεί έως και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι βροχές από το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως το βράδυ της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου 2021. 

Ο καιρός στην Αθήνα  αναμένεται ξανά βροχερός από το απόγευμα, με ισχυρές καταιγίδες από τη νύχτα του Σαββάτου. Νέα επιδείνωση αναμένεται τις απογευματινές ώρες της Κυριακής. 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 27-11-2021
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Στη Δυτική Ελλάδα βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με πρόσκαιρη εξασθένηση από τη νύχτα. Από το απόγευμα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τη νύχτα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά από το απόγευμα.
Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, από το απόγευμα στα πελάγη 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση από τη νύχτα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και από το βράδυ της δυτικής Στερεάς.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6, το απόγευμα στο Ιόνιο 7 πρόσκαιρα 8 μποφόρ, που τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς με μικρή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Έως 20 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...