Καλά τα νέα !!! Εγκρίθηκαν 1.800.000 ευρώ για δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στην Ναύπακτο

bb

Δεν έχει χάσει καμία πρόταση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ο Δήμος Ναυπακτίας!

Για άλλη μια φορά η πρόταση του Δήμου Ναυπακτίας κέρδισε την χρηματοδότησή της. 

-Το ίδιο πανηγυρικό και το δελτίο τύπου του Επιμελητηρίου

Με 1.500.000 ευρώ αναμορφώνεται το εμπορικό κέντρο της πόλης. 300.000 θα χρηματοδοτήσουν την ανάδειξη των προσόψεων των 150 εμπορικών επιχειρήσεων (2.000 ευρώ ανά επιχείρηση) που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα. Σε αυτή την πρόταση εταίρος του Δήμου ήταν το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και ο Εμπορικός σύλλογος Ναυπάκτου. Από την χρηματοδότηση του δήμου 1.100.000 κατευθύνεται στην ανάπλαση των οδών Νόβα – Καλατζοπούλου – Επισκόπου Δαυίδ και Μπλέρη και στην δημιουργία pocket park (μικρού πάρκου) στην οδό Κορυδαλλέως (στο ποταμάκι δίπλα στο Κ.Ε.Π. στο Γρίμποβο). 300.000 ευρώ θα δαπανηθούν για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων «έξυπνης» πόλης, βιώσιμης αστικής κινητικότητας και ηλεκτρονικού συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στο Εμπορικό Κέντρο.

Υπόψιν ότι είχαν καταθέσει πρόταση για χρηματοδότηση 85 Δήμοι  εκ των οποίων απορρίφθηκαν οι 29 και χρηματοδοτήθηκαν μόνο οι 56 Δήμοι.

Ο Δήμος Ναυπακτίας ευχαριστεί όλους όσους εργάστηκαν γι’ αυτή την επιτυχία και τις 150 επιχειρήσεις που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα και έτσι εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του.

Κερδίζοντας και αυτή την χρηματοδότηση ο δήμος Ναυπακτίας ολοκληρώνει μια σειρά μελετών, έργων και παρεμβάσεων στον κεντρικό ιστό της πόλης με στόχο την ανάδειξη της καστροπολιτείας μας. Τα αμέσως επόμενα χρόνια με την ολοκλήρωση των έργων η αγαπημένη μας καστροπολιτεία θα έχει την εικόνα που της αρμόζει.

Πιο συγκεκριμένα, από το ύψος της πλαζ μέχρι την οδό Κορυδαλλέως στο ΚΕΠ είναι προγραμματισμένα ή εκτελούνται τα παρακάτω:

 • Μετατροπή του ΞΕΝΙΑ σε τουριστικό και πολιτιστικό πολυχώρο με 2.550.000 ευρώ. (Υλοποιείται)
 • Πολιτιστικό μονοπάτι στην Καστροπολιτεία με 530.000 ευρώ. (Υλοποιείται)
 • Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στο ΞΕΝΙΑ και αρχική συντήρηση του κτιρίου με 325.000 ευρώ. (Ολοκληρώθηκε)
 • Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στην προβλήτα του Λιμανιού με 80.000 ευρώ. (Ολοκληρώθηκε)
 • Ανάπλαση Ιστορικού κέντρου (από την πλαζ μέχρι και την πλατεία Παπαχαραλάμπους με 2.600.000 ευρώ. (Έχει προκύψει ανάδοχος του έργου από την δημοπρασία και τον Ιούνιο ξεκινούν οι εργασίες)
 • Πεζοδιάδρομος από το Γρίμποβο προς το Λιμάνι με 170.000 ευρώ. (Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας, μελέτες με πλήρεις αδειοδοτήσεις. Δημοπρατείται άμεσα)
 • Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου με 1.800.000 ευρώ. (Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση)
 • Ολοκλήρωση του κτιρίου Τσώνη (απέναντι από την πλαζ) και του κτιρίου ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ στο Λιμάνι με 170.000 ευρώ (Υλοποιήθηκε).
 • Συντήρηση και αποκατάσταση του νοτιοανατολικού τμήματος του Κάστρου με 600.000 ευρώ. (Πρόταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων στο τοπικό πρόγραμμα leader).
 • Δημιουργία πλατείας στην Αγ. Παρασκευή με πεζοδρόμηση της Μεναίχμου με 600.000 ευρώ (Πρόταση του δήμου στο τοπικό πρόγραμμα leader)
 • Ανάδειξη των Οθωμανικών κρηνών στο Κάστρο με 200.000 ευρώ. (Πρόταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων στο τοπικό πρόγραμμα leader)

Όλα τα παραπάνω δεν έγιναν τυχαία. Το συνολικό ποσό των συγκεκριμένων έργων είναι 9.600.000 ευρώ! Στον Δήμο Ναυπακτίας υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο, υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι και η βούληση να αναδείξουμε την πόλη μας. Οι παραπάνω ένδεκα δράσεις συμπληρώνουν η μία την άλλη, δημιουργούν ένα ενιαίο σύνολο, αναδεικνύουν την καστρούπολη και βρήκαν χρηματοδοτήσεις από πολλά και διαφορετικά προγράμματα. Αλίμονο αν μέναμε σε γενικές διατυπώσεις και οράματα χωρίς αυτά να υλοποιούνται.

Στα παραπάνω αξίζει να προσθέσουμε ότι σε όλη την Δημοτική Κοινότητα Ναυπάκτου τα αντίστοιχα έργα φθάνουν στο ποσό των 18.900.000 ευρώ! Ενδεικτικά και μόνο αξίζει να αναφερθούν:

 • Η μετατροπή των προαυλίων των σχολείων σε αθλητικούς χώρους
 • Η χρηματοδότηση του Τουριστικού Καταφυγίου στο Γρίμποβο
 • Τα πεζοδρόμια μετά τον Σκα
 • Η αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου της Παλαιοπαναγιάς
 • Η αποπεράτωση του Ειδικού σχολείου
 • Η χρηματοδότηση της πρώτης ομάδας μελετών για την σήραγγα που θα παρακάμπτει το κέντρο της πόλης
 • Η ασφαλτόστρωση και αναβάθμιση των παζαριών και πολλά άλλα, μικρά και μεγάλα έργα

Με την ολοκλήρωση όλων αυτών θα παραδώσουμε στα παιδιά μας την Ναύπακτο που τους αξίζει.

Το Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας επισημαίνει με δελτίο τύπου για τη χρηματοδότηση των ανοιχτών κέντυρων Ναυπακτίας και Αμφιλοχίας τα εξής

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας αποτελεί η έγκριση υπαγωγής των δυο προτάσεών του στα πλαίσια του έργου «ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ» του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητας, Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας, ΕΣΠΑ 2014-2020 στους δήμους  Ναυπακτίας και Αμφιλοχίας.

Μετά τη σημερινή δημοσίευση των αποτελεσμάτων από το Υπουργείο  Οικονομίας και Ανάπτυξης είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τον επιχειρηματικό κόσμο ότι εγκρίθηκαν οι προτάσεις, στα πλαίσια του έργου «ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ» του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητας, Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας, ΕΣΠΑ 2014-2020, στις οποίες συμμετέχει το Επιμελητήριό μας.

Η μεν πρώτη υπεβλήθη από το δήμο Ναυπακτίας με εταίρο το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπάκτου με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη: 1.831.263,44€,  η δε δεύτερη υπεβλήθει από το δήμο Αμφιλοχίας με εταίρο το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Ακαρνανίας με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη: 1.752.800,00€.

Στο πλαίσιο της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» επιδιώκεται η ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς τουριστικούς και πολιτιστικούς πόρους. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, οι Συνεργαζόμενοι Φορείς δεσμεύονται ότι θα υλοποιήσουν ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων έργων που α) θα αναβαθμίσει τη λειτουργικότητα και αισθητική του δημόσιου χώρου και β) θα οργανώσει τον δημόσιο χώρο και την οικονομική δραστηριότητα με υιοθέτηση και χρήση εφαρμογών έξυπνης πόλης (smart city).

Τέλος ευχαριστούμε τους δήμους Ναυπακτίας και Αμφιλοχίας για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία, τον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπάκτου και την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Ακαρνανίας για την εξαιρετική συνεργασία και βοήθεια που προσέφεραν για την επίτευξη του στόχου μας καθώς και το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για τη δημιουργία του συγκεκριμένου προγράμματος που θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη των πόλεων και των επιχειρήσεων μας. 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...