Εκεί που άλλοτε κυριαρχούσε η ομορφιά της φύσης, τώρα στάχτη και αποκαΐδια.

Οι εικόνες από ψηλά αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής. Σπίτια, στάβλοι και καλλιέργειες παραδόθηκαν στις φλόγες. Μόνιμοι κάτοικοι του χωριού, που έχασαν το βιός τους, δεν ξέρουν πως να δημιουργήσουν τα πάντα από την αρχή.

Στην Καλλιθέα έφτασε την Δευτέρα το ειδικό κλιμάκιο για την καταγραφή των ζημιών ώστε άμεσα να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις. Τουλάχιστον 40 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και τα περισσότερα κρίνονται κατεδαφιστέα.

Όλοι θυμούνται τις στιγμές που οι φλόγες πλησίαζαν το χωρίο και μιλούν για μεγάλη καθυστέρηση από τις αρχές.

Σαν από θαύμα το μικρό εκκλησάκι της κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό δεν κάηκε. Η φωτιά το κύκλωσε όμως αυτό βγήκε αλώβητο από την πύρινη λαίλαπα.

Ανήμερα του δεκαπενταύγουστου οι κάτοικοι του χωριού γιόρτασαν την ημέρα όπως πάντα στο χωριό τους. Μπορεί τίποτα να μην θύμιζε την ζωή που είχε η Καλλιθέα τέτοιες μέρες, όμως δεν την εγκατέλειψαν. Ο ένας δίπλα στον άλλον οι κάτοικοι έδωσαν ελπίδα για το αύριο και κάτω από τον μεγάλο Πλάτανο έδωσαν μια υπόσχεση …

πως ότι και αν γίνει αυτοί θα χτίσουν το χωρίο τους πάλι από την αρχή.

Σε λίγη ώρα πλούσιο φωτορεπορτάζΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...