Καλόγρια: Έτοιμο το γεφυράκι που οδηγεί στην παραλία – Παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία

bb

Σημαντική μέρα η σημερινή για τη Δυτική Αχαϊα. Η γέφυρα που οδηγεί από το δάσος της Καλογριάς στην Αχαΐα, στην ομώνυμη μαγευτική παραλία και η οποία είχε υποστεί με τα χρόνια ρωγμές και θεωρείτο επικίνδυνη, αποκαταστάθηκε και σήμερα παραδόθηκε από την Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας στον δήμο Δυτικής Αχαϊας.

Το έργο ήταν σε εξέλιξη από το Νοέμβριο του 2021, μετά από μια δεκαετία συνεχών αιτημάτων από κατοίκους και φορείς της περιοχής, αφού η παλιά επικίνδυνη γέφυρα από μπετον χρησιμοποιείτο κατά κόρον τους καλοκαιρινούς μήνες από πολίτες που επισκέπτονταν την δημοφιλή παραλία και το προστατευόμενο δάσος.

Σε ανάρτησή του στα social media ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης επισημαίνει:

Σημαντική μέρα η σημερινή για τη Δυτική Αχαΐα. Με ιδιαίτερη χαρά παραδώσαμε στην τοπική κοινωνία και στους επισκέπτες της μαγευτικής παραλίας τη  νέα γέφυρα Καλόγριας.

✅Άλλη μια μάχη κερδήθηκε. Άλλη μια εκκρεμότητα του χθες, έκλεισε. Η Περιφερειακή Αρχή ανταποκρίνεται άμεσα στα αιτήματα των πολιτών, δίνοντας έμφαση σε όσα ενισχύουν την ασφάλεια τους. Με χρηματοδότηση ύψους 300.000 ευρώ που εξασφαλίσαμε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕ Αχαΐας, εκτέλεσε το έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα,  δυνάμει προγραμματικής σύμβασης που έχει συνάψει η Περιφέρεια με τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

thebest,gr

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...