Καναδοί θα ερευνήσουν τα αίτια της πτώσης του Ουκρανικού Boeing στο Ιράν

Καναδοί θα ερευνήσουν τα αίτια της πτώσης του Ουκρανικού Boeing στο Ιράν

Καναδοί θα ερευνήσουν τα αίτια της πτώσης του Ουκρανικού Boeing στο Ιράν


12/01/2020 – 22:59

Το Ιράν έχει εκδώσει άλλες οκτώ θεωρήσεις διαβατηρίου σε μια ομάδα Καναδών αξιωματούχων έπειτα από τη φονική συντριβή αεροπλάνου κοντά στην Τεχεράνη και τα περισσότερα μέλη της ομάδας θα πρέπει να βρίσκονται στην Τεχεράνη τη Δευτέρα, δήλωσε σήμερα, Κυριακή, ο Καναδός υπουργός Εξωτερικών Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπάν.

Ο Σαμπάν έγραψε στο Twitter πως τρεις αξιωματούχοι της ομάδας ταχείας ανάπτυξης έφθασαν στο Ιράν το Σάββατο προκειμένου να στήσουν μια βάση επιχειρήσεων και πως άλλοι οκτώ θα μεταβούν εκεί τη Δευτέρα. Το τελευταίο μέλος της ομάδας θα φθάσει στην Άγκυρα τη Δευτέρα.

«Αναμένουμε πως η ομάδα θα βρίσκεται σε πλήρη σύνθεση στο σημείο για να κάνει τη σημαντική δουλειά της μέχρι τις 14 Ιανουαρίου», είπε ο Σαμπάν.

Ο Καναδάς λέει ότι θέλει να συμμετάσχει στην έρευνα για τη συντριβή του αεροσκάφους και να βοηθήσει τις οικογένειες των 57 Καναδών που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα. Η ομάδα περιλαμβάνει προξενικούς αξιωματούχους και μέλη του Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών του Καναδά.

Η Οτάβα δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν, το οποίο υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν το αεροσκάφος από λάθος.

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό μίλησε με χθες με τον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί. Ο Τριντό είπε στους δημοσιογράφους πως ο Ροχανί δεσμεύθηκε να συνεργαστεί με τους Καναδούς ερευνητές.

Πηγή: kontranews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...