Καρέρα: «Είμαι καλά στην ΑΕΚ, πρώτος στόχος οι όμιλοι του Europa League»

Καρέρα: «Είμαι καλά στην ΑΕΚ, πρώτος στόχος οι όμιλοι του Europa League»
Καρέρα: «Είμαι καλά στην ΑΕΚ, πρώτος στόχος οι όμιλοι του Europa League»

Ο Μάσιμο Καρέρα ρωτήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» για την ΑΕΚ και για το μέλλον του, υπογραμμίζοντας πως είναι καλά στην «Ένωση» και πως θα ήθελε φυσικά στο μέλλον να προπονήσει κάποια ομάδα της Serie A.

Επίσης τόνισε πως η είσοδος στους ομίλους του Europa League αποτελεί τον πρώτο στόχο της σεζόν με την ΑΕΚ τη δεδομένη στιγμή.

Αναλυτικά όσα είπε ο Καρέρα:

Βρήκες την κατάσταση στην Ελλάδα καλύτερη ή χειρότερη από την αναμενόμενη; «Βρήκα λίγες διαφορές, υπάρχουν οργανωμένα κλαμπ, δίνεται μεγάλη σημασία στην τακτική και η νοοτροπία είναι επίσης κοντά στη δική μας».

Έχεις εργαστεί ως προπονητής στην Ιταλία, τη Ρωσία και την Ελλάδα. Πιστεύεις ότι η Ιταλία είναι πολύ μπροστά από τις άλλες δύο χώρες; «Οι σύλλογοι είναι οργανωμένοι, ίσως στην Ιταλία είμαστε πιο προσεκτικοί στις μικρές λεπτομέρειες, τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου». Η προτεραιότητα σου είναι η ΑΕΚ τώρα.

Στο μέλλον όμως θα ήθελες να γυρίσεις στην Ιταλία ή θα προτιμούσες να συνεχίσεις στο εξωτερικό; «Είμαι καλά, έχω πάει καλά στο εξωτερικό, αλλά θα ήθελα στο μέλλον να γυρίσω στην Ιταλία». Σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί, η ΑΕΚ ενδιαφερόταν για τον Κάστανο. Θα θέλατε άλλους παίκτες της Γιουβέντους ή της Γιουβέντους Primavera στην ΑΕΚ; «Ήταν μια επιλογή του Τεχνικού Διευθυντή μας, θα ήταν πιο σημαντικό να προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την ακαδημία της ΑΕΚ». Ποιοι είναι οι στόχοι σας στην ΑΕΚ;

«Η είσοδος μας στο Europa League τον Οκτώβριο, αυτός είναι ο πρώτος στόχος μας». Ήταν το δεύτερο συνεχόμενο Champions League χωρίς ιταλική ομάδα στους ημιτελικούς. Πιστεύεις ότι αυτό είναι απλώς σύμπτωση ή δείχνει μείωση της ποιότητας στο Καμπιονάτο; Και μιλώντας για την Serie A, ποια ομάδα είναι φαβορί για το Scudetto 2020-21; «Ναι, νομίζω ότι υπάρχει έλλειψη ποιότητας στην Ιταλία σε σύγκριση με το παρελθόν. Και για το 2021 εξακολουθώ να βλέπω τη Γιουβέντους ως φαβορί για το Scudetto».

Πώς κρίνεις την απόδοση της Γιούβε την περασμένη σεζόν; Κατά τη γνώμη σου, ήταν μια επιτυχημένη σεζόν; Δικαιολογούνται τόσες πολλές κριτικές για τον Σάρι ή είναι ο προπονητής πάντα ο πιο αδύναμος κρίκος; «Ακόμα και με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, νομίζω ότι όλοι περίμεναν κάτι περισσότερο στην Ευρώπη. Σωστό ή λάθος, η κριτική είναι μέρος του ποδοσφαίρου, πρέπει να προσπαθήσεις να την κάνεις εποικοδομητική». Πώς βλέπεις τον Πίρλο στη Γιουβέντους; «Ο Αντρέα έχει τη γνώση και το χάρισμα να τα πάει καλά».

Πηγή: filathlos.gr

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...