Καρακώστας:”3 σε 1 love, affection & proderm- Δία πάσαν νόσον

Με νέο ποστ στο Facebook ο αντιδήμαρχος Κώστας Καρακώστας τοποθετείται για ακόμη μια φορά για την συνεργασία Γκίζα, Μπουλέ και Τσουκαλά.

Αναλυτικά :

Ανακοινώθηκε επιτέλους το κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης των 3 παρατάξεων που θα αναλάβουν την διοίκηση του δήμου Ναυπακτίας. Με ένα πραγματικά πρωτοπόρο κείμενο, ετοιμάζονται να διαλύσουν τα σύννεφα στον ουρανό της Ναυπακτίας ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗΣ.


Είναι φανερό ότι σχεδιάζουν να επεκτείνουν την δράση τους και εκτός Ναυπάκτου.
Κάναμε κάτι απλό. Πήραμε το κείμενο της προγραμματικής σύμβασης και αντικαταστήσαμε την Ναυπακτία με την Καλαμάτα.

Και ω του θαύματος!
Το κείμενο ταίριαζε μια χαρά και στην Καλαμάτα.

Μετά δοκιμάσαμε και με την Φλώρινα που δεν έχει θάλασσα. Ακολούθησαν το Αίγιο, τα Χανιά, η Καβάλα, το Ναύπλιο, η Αμφιλοχία, η Λάρισα, η Άρτα και τα Γιάννενα.

Το κείμενο ταίριαζε γάντι σε όλες τις πόλεις και τους αντίστοιχους δήμους.
Είναι τόσο γενικόλογες οι αναφορές του, που μπορούμε να το κάνουμε και εξαγωγή.
Μιλά για την Ναυπακτία με “Αγάπη, στοργή και Προδέρμ”, για να μην πει τίποτε συγκεκριμένο και ουσιαστικό.

Γενικόλογες αναφορές, ευχολόγια, πολιτικάντικες αοριστολογίες, ανάπτυξη και πάστα φλώρα, χαρακτηρίζουν δυστυχώς το κείμενο της “προγραμματικής σύγκλισης”.

Για του λόγου το αληθές, ακολουθεί το κείμενο της περιβόητης προγραμματικής συμφωνίας.

“…Φιλοδοξούμε και δεσμευόμαστε απέναντι στους πολίτες πως μέσα από τη συνεργασία θα μπορέσουμε να λύσουμε προβλήματα του παρόντος και της καθημερινότητας, αλλά και θα σχεδιάσουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις για το αναπτυξιακό μέλλον του δήμου μας. Θέλουμε και μπορούμε να συμβάλουμε στην βελτίωση της λειτουργίας της αυτοδιοίκησης με προτάσεις και πρωτοβουλίες που θα ξεπερνούν τα στενά πλαίσια της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, της ΦΛΩΡΙΝΑΣ, της ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ή της ΆΡΤΑΣ.
Ενδεικτικά, και στο πλαίσιο των ήδη συμφωνηθέντων από μέρους μας αναγκαίων παρεμβάσεων, αναφέρουμε 1) την ανάδειξη και στοχευμένη προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής σε συνδυασμό με την ενεργή στήριξη του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης και το σεβασμό στο περιβάλλον, 2) την εστίαση στις ανάγκες της νεολαίας, με προτεραιότητα στην περαιτέρω βελτίωση των αθλητικών υποδομών, 3) την επένδυση στην πολιτισμική μας κληρονομιά, 4) τη διασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών για την καθημερινότητα των πολιτών, 5) την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την προώθηση των μεγάλων έργων υποδομής που έχει ανάγκη ο δήμος μας, 6) την προετοιμασία της επόμενης προγραμματικής περιόδου, 7) τη στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και 8) τη δημιουργία ενός καλά οργανωμένου δήμου προσβάσιμου και φιλικού προς όλους.
Η συνεργασία μας αυτή στηρίζεται σε αρχές, τις οποίες πρέπει να ανακτήσουμε ως δήμος, αλλά και σε αξίες που πρέπει να αναδείξουμε ως κοινωνία.
Μας ενώνει η ομόφωνη απόφασή μας:
Για τη εμπέδωση της νομιμότητας
Για τη διαφάνεια και τη χρηστή Διοίκηση
Για την προστασία των κοινωνικών συμφερόντων, τον απόλυτο σεβασμό και τη μέγιστη αξιοποίηση του δημοσίου χρήματος.
Για την ορθολογική οργάνωση και αποτελεσματική λειτουργία των Υπηρεσιών του δήμου και των εποπτευόμενων φορέων του.
Για τη διάκριση των ρόλων ανάμεσα στις Υπηρεσίες και τους αιρετούς.
Για την εξυπηρέτηση των δημοτών σύμφωνα με το νόμο και χωρίς καμία απολύτως διάκριση.
Για τη στενή συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων
Για τη διαβούλευση με τα θεσμοθετημένα όργανα και τους συλλόγους του δήμου.
Για την πλήρη ενημέρωση των δημοτών σχετικά με τα θέματα του δήμου και τις προτεινόμενες λύσεις.
Η υλοποίηση των ανωτέρω και η εξειδίκευση του προγράμματος της τετραετίας περνάει μέσα από την αξιοποίηση των αιρετών στελεχών των συνεργαζόμενων παρατάξεων, αλλά και δημοτών που διαθέτουν γνώσεις και συναφείς με τα αντικείμενα εμπειρίες, τους οποίους θα αξιοποιήσουμε. Η συνεργασία και η κατανομή του έργου μεταξύ των παρατάξεων αφορά ολόκληρη την τετραετία 2019-23, ενώ ο ορισμός των στελεχών που θα αναλάβουν την υλοποίηση του έργου ανά τομέα είναι ευθύνη της κάθε παράταξης.
Είναι βαθιά η πεποίθησή μας ότι η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στη διοίκηση και τους δημότες χτίζεται καθημερινά με ειλικρίνεια και διαφάνεια. Για το λόγο αυτό από την πρώτη στιγμή θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε επίσημα για τον τρόπο με τον οποίο θα εργαστούμε την ερχόμενη τετραετία.
Η συνεργασία των τριών παρατάξεων στηρίζεται στην ειλικρίνεια, τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και την προτεραιότητα που δίνουμε για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και του δημοσίου χρήματος χωρίς καμία έκπτωση.
Σ’ αυτή μας την προσπάθεια θέλουμε και το δημότη ενεργό!
Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ, η ΦΛΩΡΙΝΑ, η ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ, η ΆΡΤΑ και τα ΓΙΑΝΝΕΝΑ μας χρειάζεται όλους και ενωμένους για τους κοινούς στόχους!…”

Αγαπητοί φίλοι της σύμπραξης. Για τις καρέκλες γίνατε συγκεκριμένοι. Μόλις γίνετε συγκεκριμένοι και στα υπόλοιπα, εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε, να κριτικάρουμε και να προτείνουμε.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...