Καρχαρίας… vegan εκπλήσσει τους επιστήμονες

bb

Καρχαρίας… vegan εκπλήσσει τους επιστήμονες

Οι φαλαινοκαρχαρίες είναι το μεγαλύτερο ψάρι του κόσμου ωστόσο, όσον αφορά το φαγητό τους, δεν έχουν την ίδια φήμη με τους άλλους καρχαρίες.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Ecological Monographs, οι φαλαινοκαρχαρίες φαίνεται πως είναι παμφάγα ζώα και η διατροφή τους περιλαμβάνει θαλάσσια φυτά και άλγη.

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον βιολόγο του Πανεπιστημίου του Τόκιο, Alex Wyatt, μελέτησε ελεύθερους αλλά και σε αιχμαλωσία καρχαρίες για να απομυθοποιήσει τις διατροφικές συνήθειες των αινιγματικών αυτών πλασμάτων.

Ενώ προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει πως υπήρχαν φύκια στα στομάχια τους, αυτή είναι η πρώτη μελέτη που αποδεικνύει ότι δεν κατάπιναν απλώς τα φύκια αλλά είναι βασικό στοιχείο της διατροφής τους.

«Οι φαλαινοκαρχαρίες ένα πολύ χαρισματικά πλάσματα που απειλούνται με εξαφάνιση, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε αρκετά για αυτούς», δήλωσε ο Wyatt στο National Geographic.

«Είμαι πολύ πρόθυμος να συμβάλω στην κατανόηση του είδους αυτού», σημειώνει.

Σύμφωνα με τον βιολόγο, είναι πολύ δύσκολο να μελετήσουν τους καρχαρίες αυτούς και τις διατροφικές συνήθειες τους γιατί είναι πλάσματα που αλλάζουν συνεχώς νερά.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/353418-Karcharias-vegan-ekplessei-toys-epistemones ΚΟΣΜΟΣ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...