Καταγραφή των ελλείψεων ζητά από τις δημόσιες υπηρεσίες ο Αντώνης Μανιτάκης

bb
Καταγραφή των ελλείψεων ζητά από τις δημόσιες υπηρεσίες ο Αντώνης Μανιτάκης
Hλεκτρονικό έντυπο θα αποστείλει μέχρι τη Δευτέρα σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να καταγράψουν τις ανάγκες που έχουν, ώστε να καλυφθούν από υπαλλήλους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Αυτό έκανε γνωστό στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης κάνοντας έκκληση σε όλες τις υπηρεσίες να ανταποκριθούν, ώστε- όπως είπε- να ακυρωθεί στη πράξη το μέτρο της διαθεσιμότητας. Εξαπέλυσε, παράλληλα, επίθεση σε όσους αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας, κάνοντας λόγο για πολιτικά κίνητρα και ομάδες συμφερόντων και τονίζοντας ότι η Πολιτεία δεν θα υποχωρήσει σε ρουσφετολογικές πιέσεις.

«Πρέπει να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας απέναντι στον ελληνικό λαό. Οι μετατάξεις δεν θα γίνουν κάτω από πίεσες συμφερόντων, αλλά με αξιολογικό και αντικειμενικό τρόπο, το εγγυώμαι» είπε ο υπουργός, με την αφορμή σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου.

«Και η αποτελεσματικότητα και το μέτρο, για να πετύχει, πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη, με τρόπο αμερόληπτο και αντικειμενικό και προτάσσοντας τις υπηρεσίες που έχουν άμεσες ανάγκες» υπογράμμισε ο κ. Μανιτάκης.

«Και η καταγραφή από τις υπηρεσίες για τις ανάγκες που έχουν και η αιτιολόγηση τους πρέπει να έχουν ημερομηνία λήξεως. Είναι γνωστές οι ανάγκες που υπάρχουν σε δημόσιες υπηρεσίες και μπορεί κάποιοι να μην μετακινηθούν καν. Πρέπει, άμεσα, να δηλώσουν αυτή την ανάγκη. Όλοι πρέπει να εργαστούν προς όφελος και του πολίτη και των εργαζομένων» επισήμανε από την πλευρά του ο κ.Κεγκέρογλου.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε ότι «από μια πρώτη καταγραφή, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν άμεσες, πολυπληθείς επιτακτικές ανάγκες σε δημόσιες υπηρεσίες και για αυτό το λόγο στέλνεται η ηλεκτρονική επιστολή». Πρόσθεσε, επίσης, ότι έχει ήδη συγκροτηθεί και ενεργοποιηθεί μια ειδική επιτροπή με εκπροσώπους του ΑΣΕΠ, των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών καθώς και της ΑΔΕΔΥ, που θα επεξεργαστεί τα στοιχεία.

«Αν θέλουμε να ακυρώσουμε τη διαθεσιμότητα, πρέπει και οι υπηρεσίες να μας βοηθήσουν. Οι υπάλληλοι, που είναι σε διαθεσιμότητα, θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα στις υπηρεσίες και πιθανόν να παραμείνουν και στις ίδιες υπηρεσίες τους» ανέφερε ο κ. Μανιτάκης.

«Πρέπει οι υπηρεσίες να στείλουν τα δελτία. Υπάρχουν και πολιτικά κίνητρα και ομάδες συμφερόντων που δεν βοηθάνε σε αυτό. Το υπουργείο έκανε ότι μπορούσε… Δεν είναι δυνατό η πολιτεία να συνδιαλέγεται με αυτές τις συγκεκριμένες ομάδες. Επί έξι ώρες, ενώπιον της Βουλής, εξηγούσα με όλους τους τρόπους τις διαδικασίες που πρέπει να τηρήσουμε. Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Σε αυτόν τον τόπο, λείπει η αξιοπιστία».

OIKONOMIA
Πηγή: brifingnews.gr

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...