“Κατηγορώ” Κοτσανά εναντίoν της δημοτικής αρχής στο έργο της ανάπλασης-Οργισμένη αντίδραση Γκίζα για τις προσλήψεις-Ψεύδεσθε κ.Κοτσανά (Vid)

Ένα έργο που μελετήθηκε το 2017,υπογράφτηκε η σύμβαση το 2019 και ξεκίνησαν οι εργασίες στις 15.2.2020.

Είναι ένα έργο ύψους 2.5. εκατομμυρίων ευρώ,όταν διαχειριστήκαμε από την προηγούμενη δημοτική αρχή το έργο της ανάπλασης του ανατολικού τομέα ύψους 3.5. εκατομμυρίων ευρώ,να μην καλούμαστε από τη δημοτική αρχή να προσφέρουμε την τεχνογνωσία μας σε θέματα διαχείρισης,κυκλοφορίας αλλά και κατασκευής.Αυτά επεσήμανε στο ξεκίνημα της τοποθέτησής του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ” Ανδρέας Κοτσανάς κατά τη συζήτηση του θέματος της ανάπλασης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας.

Η ανάπλαση αυτή δεν προήλθε από παρθενογέννεση αλλά αποτελεί συνέχεια της ανπαλασης που κληθήκαμε να εκτελέσουμε ως προηγούμενη δημοτική αρχή.Παρόλο που είχαμε αποκτήσει μια εμπειρία λόγω εκτέλεσης του έργου,ουδέποτε ο δήμαρχος μας φώναξε να μας βάλει μέσα στις κλειστές αίθουσες που συνεδρίαζαν για τα προβλήματα της ανάπλασης.Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τότε,το κυκλοφοριακό με τη διπλή κυκλοφορία και χωρίς τη χρήση του περιφερειακού δρόμου.Έχουμε έναν δήμαρχο που δεν μπορεί να ανεβάσει τους τόνους,που κάνει τον τροχονόμο,δεν χτυπά το χέρι στο τραπέζι και δεν τραβά το αυτί του εργολάβου.

Είναι αδιανότητο να δίνονται 704 ημέρες στον εργολάβο να κάνει ότι θέλει μέσα στην πόλη και να μην επιδιώκει ο δήμαρχος έναν επαναπροσδιορισμό της σύμβασης που έχει υπογραφεί.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο δήμαρχος ζητώντας από τον κ. Κοτσανά να του πει πότε είχε υπογραφεί η εν λόγω σύμβαση για να πάρει την απάντηση από τον κ. Κοτσανά, επί ημερών του κ.Καρακώστα.

Για το τμήμα από το κτίριο ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ μέχρι την οδό Αγελάου είναι μια απόσταση 230 μέτρων για το οποίο απαιτείται να αξηλωθεί ο τάπητας και το τσιμέντο και να στρωθεί με κυβόλιθα ή πέτρα.Και για ένα τόσο μικρό μήκος δρόμου απαιτούνται 704 ημέρες,όταν μπορούν όλα αυτά να γίνουν μέσα σε 1 μήνα.

Ο κ. Κοτσανάς αναφέρθηκε ακολούθως στο πσσό της προκαταβολής που πήρε ο εργολάβος ύψους 58.000 ευρώ,χρήματα τα οποία έχει λάβει,μαζί με ένα εργοτάξιο διαλύοντας τη λαική του κέντρου και του ιστού της πόλης και δεν μπορεί ο δήμαρχος να τον πιέσει.Κυκλοφορεί με ένα πολυτελές αυτοκίνητο,μπαινοβγαίνει στο δημαρχείο,έχουν τακτοποιηθεί και 5-6 φιλαράκια στο έργο και δεν μπορεί να του πει τίποτα.

Η ένταση της στιγμής

-Γκίζας κατά Κοτσανά:Κύριε ψεύδεσθε !!!

Στο σημείο αυτό,ο δήμαρχος Βασίλης Γκίζας προκάλεσε τον κ. Κοτσανά να του πει ένα όνομα από αυτές τις προσλήψεις στο έργο.Κύριε Ψεύτη,ένα όνομα.Κύριε ψεύδεσθε.Δώστε ένα όνομα,ήταν η έντονη αντίδραση Γκίζα στα λεγόμενα Κοτσανά.

Κι ενώ ο εργολάβος κάνει καθυστερήσεις ένα μήνα πριν την προμήθεια των υλικών,ο εργολάβος πιέζει για άλλη πέτρα η οποία είναι κατώτερη της μελέτης προσπαθόντας να αλλάξει τη μελέτη,να υποβαθμίσει το έργο,να δημιουργήσει κρίση.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...