Κατρούγκαλος: Δεν κόβονται τα αναπηρίας ή τα οικογενειακά επιδόματα

«Δεν τίθεται ζήτημα περικοπής επιδομάτων ειδικών κατηγοριών, όπως για παράδειγμα είναι τα αναπηρικά επιδόματα ή τα οικογενειακά επιδόματα», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, εξερχόμενος του υπουργείου Οικονομικών, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με το Οικονομικό επιτελείο, με θέμα την εύρεση πόρων.

Στο μικροσκόπιο του μεικτού επιτελείου, από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, βρέθηκαν τα επιδόματα, από όπου αναζητούνται πόροι για την χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στον προϋπολογισμό του 2017.

Οι δανειστές, στην τελευταία τους επίσκεψη βρήκαν «κενό» της τάξεως του 0,2% ΑΕΠ ή 400 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2017 και ζητούν να βρεθούν τα κονδύλια για να καλυφθεί, πριν κλείσει η αξιολόγηση. Από την κυβέρνηση, δεν συμφωνούν ότι υπάρχει «κενό», ποντάροντας στην υπέρ-απόδοση των εσόδων, αλλά και το δημοσιονομικό «μαξιλάρι» που έχει δημιουργηθεί.

Οι δανειστές, δείχνουν προς τις περικοπές στις αμυντικές  δαπάνες  ύψους 400 εκατ. ευρώ  που δεν έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στο 2016.

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, αν και είχε αρχικά συμφωνήσει στις μειώσεις, αυτές δεν έγιναν ποτέ πράξη. Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης  την Δευτέρα, στη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου, με τον  Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη με τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Δημήτρη Βίτσα.

Τώρα, το βλέμμα των δανειστών έχει πέσει στα επιδόματα! Ο υπουργός Εργασίας, τόνισε ότι θα προστατευτούν τα επιδόματα, ενώ μειώσεις θα γίνουν, όπου υπάρχουν επικαλύψεις επιδομάτων με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Εκεί όπως είπε, «δεν υπάρχει λόγος να παραμείνουν αυτά τα επιδόματα».

«Εάν τα πειράξουμε, θα είναι για να τα αυξήσουμε», δήλωσε ο Γιώργος  Χουλιαράκης, που ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κοπεί το  επιδόμα θέρμανσης, και τα 105 εκατ. ευρώ, με τα οποία χρηματοδοτείται έχουν ήδη ενταχθεί στον προϋπολογισμό.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν  οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου.

«Το ασφαλιστικό έχει κλείσει με την α’ αξιολόγηση και αυτό που γίνεται τώρα είναι ο έλεγχος της εφαρμογής του νόμου και η λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, «καθώς εκκρεμούν οι εκδόσεις αποφάσεων και εγκυκλίων».

«Αυτό, αποτελεί ένα πολύ δύσκολο έργο, ωστόσο όλες οι αποφάσεις και οι εγκύκλιοι θα εκδοθούν στην ώρα τους», τόνισε.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...