Κεφαλονιά: Το υπέροχο λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης

Κεφαλονιά: Το υπέροχο λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης

Η αλήθεια είναι ότι όποτε παρατηρούμε ένα αφιέρωμα που αφορά κάποιον ελληνικό τόπο σε ξένο site που συμπεριλαμβάνεται στις πηγές μας σφύζουμε από υπερηφάνια.

Τώρα, το καλοκαίρι έχουμε την τιμητική μας και λίγοι μπορούν να αμφισβητήσουν ότι οι ομορφιές του τόπου μας μπορούν να συναγωνιστούν επάξια κάθε μέρος της γης. Ένα ακόμη, λοιπόν, υπέροχο τοπίο της ελληνικής φύσης αποτελεί και το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης στην Κεφαλονιά.

Όσοι το έχουν επισκεφθεί μπορούν να επιβεβαιώσουν την ομορφιά του τοπίου, μέρος της οποίας μόνο μπορεί να απεικονιστεί στις φωτογραφίες, αν και κάποιες από αυτές που υπάρχουν δημοσιευμένες στο Internet είναι πραγματικά εκθαμβωτικές.

 


Το Twisted Sifter κάνει ένα mini αφιέρωμα σ’ αυτό το πανέμορφο μέρος, με μερικές φωτογραφίες από το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης. Για όσους δεν το έχουν ακόμη επισκεφθεί, να σημειώσουμε ότι το εντυπωσιακό αυτό αξιοθέατο βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ. βορειοδυτικά από την πόλη της Σάμης και περίπου 10 χλμ από το Αργοστόλι.

Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1951 από τον σπηλαιολόγο Γιάννη Πετρόχειλο και άνοιξε για το κοινό το 1963.

Το σπήλαιο αποτελείται από δύο μεγάλες αίθουσες γεμάτες με νερό και ένα μικρό νησάκι στο κέντρο. Η πρώτη αίθουσα διαθέτει ένα μεγάλο οβάλ άνοιγμα στην οροφή της με το φως του ήλιου να εισέρχεται μέσα και να δημιουργεί ένα υπέροχο οπτικό αποτέλεσμα. Η δεύτερη διαθέτει θολωτή οροφή και πολλούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Η καλύτερη στιγμή, λοιπόν, για να το επισκεφθείτε είναι το μεσημέρι μίας φωτεινής ηλιόλουστης ημέρας, ώστε να απολαύσετε τα γαλαζοπράσινα νερά της λίμνης και τα φυσικά εφέ που προκαλούνται από τις ακτίνες του ηλίου. Οι ξεναγήσεις γίνονται με βάρκες που σας μεταφέρουν στις δύο «αίθουσες», απολαμβάνοντας ένα υπέροχο «ταξίδι» αισθήσεων.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...