Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού: Το Αδιαχώρητο στην πρώτη αγροτική Περιφερειακή Έκθεση Αιτωλοακαρνανίας.Φωτο-Βίντεο-Δηλώσεις

bb

Το αδιαχώρητο έγινε στην Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση Αιτωλοακαρνανίας που άνοιξε τις πύλες της το απόγευμα της Παρασκευής 30/9 στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού. Ο Αγροτικός Σύλλογος Ελαιοπαραγωγών Αιτωλικού με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΔΕ, διοργανώνουν την «Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση Αιτωλοακαρνανίας» από τις 30 Σεπτεμβρίου και έως 2 Οκτωβρίου 2022, στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού.

Στην έκθεση στην οποία έφτασε τις 100 συμμετοχές συμμετέχουν επιχειρήσεις Αγροτικών Προϊόντων και Μηχανημάτων προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στο εμπορικό και καταναλωτικό κοινό, να γνωρίσει και να εμπιστευτεί την τοπική παραγωγή.Η έκθεση αναμένεται να προσελκύσει πλήθος ενδιαφερομένων καθώς και να αποτελέσει σημείο συνάντησης για αγρότες, κτηνοτρόφους, εξειδικευμένο εμπορικό κοινό, καταναλωτές και φίλους της γεύσης από τη Δυτική Ελλάδα και ευρύτερα κάτι που φάνηκε από την πρώτη μέρα με πλήθος κόσμου να την επισκέπτεται.

Δήλωση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασιλόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Θαν. Μαυρομμάτη και τον δήμαρχο Μεσολογγίου Κώστα Λύρο.

Εκτός από ον κ. Λύρο, στην έκθεση παραβρέθηκαν ακόμη ο δήμαρχο Ξηρομέρου Γ. Τριανταφυλλάκης , πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παν. Τσιχριτζής, αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι δήμων της Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωποι εκκλησιαστικών αρχών, σωμάτων ασφαλείας , περιφερειακοί σύμβουλοι και πολιτευτές.

Ομιλητές στην εκδήλωση πρίν τα εγκαίνια ήταν:

Νεκτάριος Φαρμάκης: Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
Γεώργιος Γεωργαντάς: Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θεόδωρος Βασιλόπουλος: Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης
Μαυρομμάτης Αθανάσιος: Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής
Φώτης Ακρίδας: Πρόεδρος Συλλόγου Ελαιοπαραγωγών Αιτωλικού
Κωνσταντίνος Λύρος: Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
Συντονισμός: Σάββας Βλάχος, Προϊστάμενος, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

Δείτε όπως μεταδόθηκε απευθείας από το Nafpaktianews.gr

Τι θα δείτε στην 1η αγροτική Περιφερειακή έκθεση

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα όπως:


Γαλακτοκομικά, εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα, Μελισσοκομικά, Ζυμαρικά, Κρασιά, Ποτά, Γλυκίσματα και Σοκολάτα, Βιολογικά Προϊόντα, Αρωματικά Φυτά, Ελληνικούς Ξηρούς Καρπούς, Καλλωπιστικά Φυτά, Παστέλια και πολλά ακόμα! Ενώ, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά αγροτικά μηχανήματα και εξοπλισμό.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου -σε συνεργασία με καταξιωμένους Chefs- θα δημιουργήσει και θα προσφέρει παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπα πιάτα για όλους τους επισκέπτες.

Η έκθεση επιμερίζεται σε τέσσερις μεγάλες θεματικές ενότητες.

Γαστρονομία: Θα εξερευνήσουμε το ανάγλυφο των γεύσεων και θα εμπλουτίσουμε τις γαστρονομικές μας εμπειρίες. Χαρακτηριστικά πιάτα της Αιτωλικής γης αλλά και ευρύτερα της μεσογειακής κουζίνας θα βρίσκονται στο επίκεντρο του γαστρονομικού ενδιαφέροντος με πλήθος γεύσεων και συνταγών, για να γευτούν οι επισκέπτες.
Εκδηλώσεις με παραγωγούς από όλη την Δυτική Ελλάδα και παρουσιάσεις εξοπλισμού: Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ειδικοί αλλά και λάτρεις της αγροτικής γης, θα μοιραστούν μαζί μας προϊόντα, τεχνικές και όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα που αφορά τον αγροτικό εξοπλισμό.

Δηλώσεις επισήμων


Ενημερωτική Παρουσίαση για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των αγροδιατροφικών προϊόντων της Δυτικής Ελλάδας: Πως παράγονται; Που ευδοκιμούν; Πως μπορούμε να τα γευτούμε καλύτερα; Μέσα από προτάσεις και παρουσιάσεις των προϊόντων και γαστρονομικών διαδρομών θα επιδιώξουμε να φέρουμε τα προϊόντα της Δ. Ελλάδας πιο κοντά στους επισκέπτες.
Παιδικό πρωϊνό: Προτάσεις για ένα γευστικό και δυναμωτικό παιδικό πρωινό σε μια προσπάθεια να γίνει μέρος της καθημερινότητας μας. Πίτες, γαλακτοκομικά, μέλι, φρούτα και χυμοί σε μια δελεαστική σύζευξη που δεν θα αφήσει ασυγκίνητους τους μικρούς μας φίλους.


Από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 02 Οκτωβρίου, το Κεφαλόβρυσο υποδέχεται την Ελλάδα.

Έλληνες παραγωγοί θα υποδεχθούν το κοινό για να γνωρίσει και να δοκιμάσει ΠΟΠ, ΠΓΕ και ποιοτικά παραδοσιακά προϊόντα.

Επιστημονικές ημερίδες και συζητήσεις. Κεράσματα, εκθετήρια, διαγωνισμός μαγειρικής, παιδικά εργαστήρια, μουσικές εκδηλώσεις και πολλά ακόμα θα βρίσκονται στο επίκεντρο της Αγροτικής Περιφερειακής Έκθεσης Αιτωλοακαρνανίας!

Ωράριο λειτουργίας έκθεσης

Παρασκευή 30/09/22 | 18:00-21:00

Σάββατο 01/10/22 | 10:00-22:00

Κυριακή 02/10/22 | 10:00-22:00

Το πρόγραμμα Αναλυτικά

ΣΑΒΒΑΤΟ 1/10/20222

Ημερίδα – Πρόγραμμα Ομιλητών

19:00
Σάββας Βλάχος: Προϊστάμενος, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, ΠΔΕ

Περιφερειακή Αγροτική Πολιτική στην ΠΔΕ

19:30
Σέρκος Χαρουτουνιάν: Πρόεδρος ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ,

Η σημασία και ο ρόλος των ενδείξεων ΠΟΠ/ΠΓΕ στην προώθηση των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων

20:00
Κωνσταντίνα Βουλγαράκη: Εκπρόσωπος Εταιρείας «MAGMA AGRO AEBE»

FLYPACK DACUS: Παγίδα προσέλκυσης και θανάτωσης του Δάκου της ελιάς με τη μέθοδο της Μαζικής Παγίδευσης

20:30
Ευστάθιος Θώμος: Εκπρόσωπος Εταιρείας «MAGMA AGRO AEBE»

Η λίπανση της ελιάς

ΚΥΡΙΑΚΗ 2/10/20222

Ημερίδα – Πρόγραμμα Ομιλητών

19:00
Γεωργία Κολοβού: Προϊσταμένη, Τμήμα Υλοποίησης Δράσεων του ΠΑΑ, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ΠΔΕ Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης

19:30
Γιώργος Σαλάχας: Καθηγητής Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας και Θρέψης Φυτών, Κοσμήτορας Γεωπονικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πάτρας

Θερμοκηπιακές καλλιέργειες: Υδροπονία – Αεροπονία

20:00
Γιώργος Κοντογιάννης: Προϊστάμενος, Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Ομάδες Παραγωγών

20:30
Μάριος Πραπόπουλος: Εκπρόσωπος Εταιρείας «Πραπόπουλος» (ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΚΕ)

Σύγχρονες Μέθοδοι Γεωργίας Ακριβείας & Drone

22:00: Τελετή Λήξης

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...