Κικίλιας: «Ο λαός που δοκιμάζεται απαιτεί διαφάνεια και αλήθεια»

«Η σιωπή ή οι υπεκφυγές είναι ομολογία ενοχής»

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, τον οποίο και κατηγόρησε πως κάνει «μεγάλη ζωή στην πλάτη των Ελλήνων», εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, θέτοντας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου έξι ερωτήματα σχετικά με το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε συγκεκριμένες απαντήσεις από το Μέγαρο Μαξίμου για συγκεκριμένα ερωτήματα, ήτοι:

«Γιατί το ταξίδι του κ. Τσίπρα από Λισαβόνα στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έμεινε μυστικό και δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις πριν, κατά τη διάρκεια, ή μετά από το ταξίδι;

Υπήρχε μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου σύμβαση του ΟΔΔΗΧ με τη Ρότσιλντ;

Για ποιο λόγο ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συναντηθεί μόνος του Κυριακή απόγευμα με τη Ρότσιλντ χωρίς τον υπουργό Οικονομικών, χωρίς τον πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ, χωρίς κανένα συνεργάτη του για οικονομικά θέματα;

Ο κ. Τσακαλώτος ήταν ή όχι ενήμερος για τη συνάντηση;

Ο κ. Καμμένος γνώριζε αν ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για τη συνάντηση;

Επιμένει στις απόψεις που επί χρόνια διατύπωνε για τη Ρότσιλντ; Με ποιον συναντήθηκε στο Παρίσι ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου;

Ποιοι επέβαιναν στο αεροσκάφος με τον Τσίπρα από τη Λισαβόνα στο Παρίσι;».

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως «ο λαός που δοκιμάζεται απαιτεί διαφάνεια και αλήθεια. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η εποχή που κορόιδευε τους πολίτες χωρίς κόστος έχει παρέλθει. Οφείλουν να απαντήσουν σήμερα. Η σιωπή ή οι υπεκφυγές είναι ομολογία ενοχής».

Κικίλιας: Μείζον πολιτικό θέμα με το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι

«Το θέμα είναι το ταξίδι του κ. Τσίπρα, του Πρωθυπουργού, από την Λισαβόνα στο Παρίσι, οι συναντήσεις που έκανε εκεί και σίγουρα πάντως, πρώτα απ’ όλα η λίστα των επιβαινόντων και σε ότι αυτό μεταφράζεται», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στoν Real FM 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Αποκτά και άλλη διάσταση αυτό το ταξίδι. Εγώ θα κάνω συγκεκριμένα ερωτήματα στον εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησης από την έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Αν ο κ. Τζανακόπουλος σήμερα δεν απαντήσει στα ερωτήματα αυτά, τότε η σιωπή του ή η υπεκφυγή είναι για μας ομολογία ενοχής. Τίθεται μείζον πολιτικό θέμα.

Προφανώς υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά τα οποία ήθελε η κυβέρνηση να δουν το φως της δημοσιότητας. Να θυμίσω ότι είναι πρώτη φορά που δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά από ταξίδι πρωθυπουργού», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Κουμουτσάκος: Στις δημοκρατίες οι Πρωθυπουργοί δεν κάνουν κρυφά ταξίδια με το κυβερνητικό αεροσκάφος

Με ανάρτησή του στο twitter ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, ζήτα εξηγήσεις σχετικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

«Στις δημοκρατίες οι Πρωθυπουργοί δεν κάνουν κρυφά ταξίδια αγνώστου σκοπού με το κυβερνητικό αεροσκάφος. Τελεία και παύλα. Εξηγήσεις τώρα», έγραψε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...