Κινητοποίηση από την πυροσβεστική υπηρεσία για φωτιά σε καμινάδα στο Αντίρριο. Ένα πυροσβεστικό όχημα έσπευσε στο σημείο χωρίς ωστόσο το περιστατικό να είναι πολύ σοβαρό και ο συναγερμός έληξε άμεσα. Τα περιστατικά με τις καμινάδες να παίρνουν φωτιά είναι συχνά και χρειάζεται προσοχή σε περίπτωση φωτιάς και καθαρισμός για να μην έχουμε φωτιά.

Ας δούμε τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που η καμινάδα μας πάρει φωτιά σε ένα κείμενο που αλιεύσαμε από το διαδίκτυο.

  • Τι κάνω αν η καμινάδα μου πάρει φωτιά;

Σε περίπτωση που γίνει ανάφλεξη στην καμινάδα βγάλτε αμέσως όλους από το σπίτι και καλέστε την πυροσβεστική. Αν έχετε προμηθευτεί κάποιον ειδικό πυροσβεστήρα τζακιού καλό είναι να τον χρησιμοποιήσετε και αν η εστία έχει θύρες (πχ πορτάκια σόμπας) καλό είναι να τα κλείσετε ώστε να μειώστε την είσοδο άκαυστου αέρα στον θάλαμο καύσης, αν δεν έχει κλείστε κάθε παράθυρο και πόρτα στο σπίτι. Επίσης αν έχετε λάστιχο ποτίσματος καλό είναι να καταβρέξετε την σκεπή κοντά στο καπέλο της καμινάδας ώστε να μειώσετε την πιθανότητα επέκτασης της φωτιάς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βρέξετε το εσωτερικό της καμινάδας. Το κρεόζωτο είναι λιπαρό και το νερό θα φουντώσει την φωτιά.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...