«Κιτρινόμαυρο» πάρτι στο ΟΑΚΑ, διέλυσε με 4-0 τον Παναιτωλικό η ΑΕΚ

«Κιτρινόμαυρο» πάρτι στο ΟΑΚΑ, διέλυσε με 4-0 τον Παναιτωλικό η ΑΕΚ

Έστησε… πάρτι η ΑΕΚ! Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ επικράτησε 4-0 του Παναιτωλικού και έδειξε έτοιμη για τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με την Λαμία την ερχόμενη Τετάρτη! 

Τέσσερις διαφορετικοί σκόρερ για τους «κιτρινόμαυρους», με τον Οικονόμου να ανοίγει το σκορ (39’), τον Μαλή να κάνει το 2-0 με αυτογκόλ (50’) και τους Μπογέ (82’), Γαλανόπουλο (83’) να… χτυπάνε στο φινάλε. Ανησυχία για τον Μπακασέτα και τον Κλωναρίδη που αποχώρησαν με προβλήματα τραυματισμών κατά τη διάρκεια του δευτέρου μέρους!

Εξαιρετικό ματς από τον Κλωναρίδη. Φαίνεται πως του ταιριάζει ο ρόλος του μπακ-χαφ στο 3-5-2. Θετικότατος στην επιστροφή του ο Χουλτ, πολύ καλοί και οι Μπακασέτας, Κρίστισιτς. Τραγωδία όλος ο Παναιτωλικός, δεν έφτιαξε ούτε φάση και στο τέλος δεν γλίτωσε την συντριβή!

Στους 50 βαθμούς ανέβηκε η ΑΕΚ που «κλειδώνει» την τρίτη θέση και ετοιμάζεται για το πρώτο ματς Κυπέλλου, στο οποίο θέλει να κάνει βήμα πρόκρισης στον τελικό. Παρέμεινε στην έκτη θέση παρέα με την Λαμία με 33 βαθμούς ο Παναιτωλικός. 

Από το ξεκίνημα του αγώνα η ΑΕΚ πήρε την μπάλα και ήταν αυτή που προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι, απέναντι σε έναν Παναιτωλικό που έδειχνε να έχει ως πρώτο στόχο να αμυνθεί σωστά. Η παραπάνω πρόταση, ουσιαστικά περιγράφει και όσα είδαμε στο πρώτο 45λεπτο, όπου οι μεγάλες φάσεις έλειψαν. Η Ένωση είχε διάθεση και τρεξίματα, πρέσαρε σωστά και δεν επέτρεπε ποτέ στους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν έστω στην περιοχή του Μπάρκα, αλλά δεν είχε ευκαιρίες. 

Ο Μπογέ μπορεί να έπαιρνε πρωτοβουλίες αλλά από ουσία ελάχιστα πράγματα, ο Λιβάγια δεν απέφευγε το λάθος την στιγμή που δεν έπρεπε να το κάνει, ο Μπακάκης ανέβαινε αρκετά αφού δεν υπήρχε κάποια απειλή αμυντικά, αλλά αποτέλεσμα δεν υπήρχε. Για να υπάρξει, χρειάστηκε τελικά η σέντρα του Μπακασέτα στο 39′ και η κεφαλιά του Οικονόμου για το 1-0, αφού ο Κυριακίδης δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Και κάπως έτσι, λιτά, έφυγε το πρώτο ημίχρονο…

Το δεύτερο, πάντως, ήρθε με γκολ. Με αυτογκόλ, για την ακρίβεια. Το έβαλε στο 50′ ο Μάλης, μετά το γύρισμα του Κλωναρίδη, για να γίνει το 2-0 για την ΑΕΚ, η οποία -αφού πρώτα έκανε αναγκαστική αλλαγή με τον Μάνταλο στη θέση του Μπακασέτα- μπορούσε πλέον να διαχειριστεί όπως ήθελε το ματς. Και το διαχειρίστηκε μάλλον με τον αναμενόμενο τρόπο. Με σοβαρότητα, δηλαδή, πάντα ανασταλτικά κι από εκεί και πέρα με ψάξιμο για το τρίτο γκολ, χωρίς όμως να φορτσάρει και ιδιαίτερα. 

Τουλάχιστον μέχρι να μπει ο Αλμπάνης, ο οποίος θέλει να εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία που του δίνει ο Μανόλο Χιμένεθ και στο 70′ θα μπορούσε και να σκοράρει με το σουτ που έκανε μετά την απομάκρυνση του Μαλή στη σέντρα του Μπακάκη. Δεν το έκανε αυτός, το έκανε τελικά ο Μπογέ στο 82′, με ωραία ενέργεια και τελείωμα, ανεβάζοντας το σκορ στο 3-0. Και στο επόμενο λεπτό, σαν κερασάκι στην τούρτα, ήρθε και το 4-0 από τον Γαλανόπουλο, για να κλείσει ευχάριστα για τους φίλους της ΑΕΚ το απόγευμα στο ΟΑΚΑ. 

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Σβάρνας, Οικονόμου, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς, Χουλτ, Κλωναρίδης (76′ Γκάλο), Μπακασέτας (52′ Μάνταλος), Μπογέ, Λιβάια (67′ Αλμπάνης).

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μάλης, Μάρκος Πάουλο (53′ Τσιγγαράς), Μιχάι, Μάσουρεκ, Πέδρο Αμαράλ, Μπαΐροβιτς, Μαρινάκης (76′ Λιάβας), Λουσέρο, Μανά (64′ Γκούγκα), Ντίας.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: https://www.kontranews.gr/SPOR/358589-Kitrinomayro-parti-sto-OAKA-dielyse-me-4-0-ton-Panaitoliko-e-AEK ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...