Κι όμως! «Παράθυρο» συνεργασίας ανοίγει η ΔΗΜΑΡ στον …ΣΥΡΙΖΑ!!

Κι όμως! «Παράθυρο» συνεργασίας ανοίγει η ΔΗΜΑΡ  στον …ΣΥΡΙΖΑ!!
Και στο βάθος συνεργασία;
Ο γενικός γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σπύρος Λυκούδης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενος συνεργασίας του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως διευκρίνισε απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αλλαγή πολιτικής  του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ 99,5» παρατήρησε χαρακτηριστικά:  «Ανοιχτοί δρόμοι δεν υπάρχουν, αλλά θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Δεν υπάρχει καμία επιφύλαξη στο δικό μας το κόμμα για να κάνει συμμαχίες πολιτικές. Πολύ περισσότερο, εδώ κάνει συμμαχίες και με αντίπαλα κόμματα, πολιτικά και θεωρητικά και ιδεολογικά, όπως είναι η ΝΔ».

Όπως είπε ο κ. Λυκούδης: : «Θα μπορούσε να συμπράξει με ένα κόμμα της ευρύτερης Αριστεράς, παρά τις τεράστιες διαφορές που έχουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μια βάση απολύτως ρεαλιστική και πολιτική. Αν θα μπορούσε να υπάρξει;»

Έσπευσε πάντως να αποσαφηνίσει  πως επί του παρόντος η Δημοκρατική Αριστερά δεν μπορεί να συμπράξει με ένα κόμμα το οποίο λέει ότι, αν έλθει στην εξουσία θα καταγγείλει τη σύμβαση και το μνημόνιο και θα μπει σε ένα νέο κύκλο περιπετειών η Ελλάδα.

Ωστόσο , όπως συμπλήρωσε, αυτό δεν αποκλείει  την ανάγκη να υπάρξει μια επικοινωνία των δυνάμεων της Αριστεράς και τη διαμόρφωση νέων πολιτικών.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...